Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за новата Крома като втора ръка?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ladjov написа:
    Значи на това дето го пише в auto.ru например да не вярвам ? 10-11л/100 хич не ме устройват при положение , че трябва да правя в някой дни над 100 км градско .
    Така както си описваш софийското градско, според мен ще влезеш в разход 8-9 с 1.9 ръчка. Малко ми е странно как в момента на такъв режим правиш 10/100 с алфата при положение, че на мен това ми беше максимума на Либра 2.4 CF2 в зимни условия със средна скорост 15-20 км/ч на кратки разстояния и не особено изправен термостат. Знам, че съпоставката не е много логична, но с Кромата имах следния случай неотдавна: от центъра на Младост до центъра на Люлин и обратно по околовръстното в работен ден, обедно време - 6.2/100 със средна скорост 40 км/ч. Е, изправна 1.9-ка би трябвало да даде по-малко.Все пак съм склонен да вярвам на emzo като човек с по-богат и разнообразен опит, че мултиджетовете харчат повече от cf2/cf3 ... и не го чувам само от него.
    Fiat Croma 2.4 Multijet/20V '06, 939A3.000
    ex. Lancia Lybra 2.4JTD/10V SW '00, 839A5.000

Коментар

Усещам как след 2-3 години ще има тема "Отзиви за Opel Insignia като втора ръка"
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз се чудя що още я няма
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

че ще харчи повече това ми е ясно . Все пак е по-тежка и по-голяма кола от 156 . 8л./100 ми е поносим разход . Но въпроса беше наистина ли ще е толкова ? Ако не ми трябваше по-голям багажник до сега да съм се похвалил с едно браво 1,6 JTDm . Където разхода е перфектен . При конкурентните автомобили разхода по паспорт е индентичен само , че или са им калпави двигателите или предлагат дизайн и комфорт на кутия от портокалов сок с 4 гуми . Когато е студено (под 0-та ) алфата вдига разхода до 10л . Не знам защо , но от това което съм чел в форума на Алфа вече 5 години не съм чул нещо друго .
          Fiat Doblo 2 Maxi 2,0 Multijet 135 CV
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)

Коментар

ladjov написа:
            че ще харчи повече това ми е ясно . Все пак е по-тежка и по-голяма кола от 156 . 8л./100 ми е поносим разход . Но въпроса беше наистина ли ще е толкова ? Ако не ми трябваше по-голям багажник до сега да съм се похвалил с едно браво 1,6 JTDm . Където разхода е перфектен . При конкурентните автомобили разхода по паспорт е индентичен само , че или са им калпави двигателите или предлагат дизайн и комфорт на кутия от портокалов сок с 4 гуми . Когато е студено (под 0-та ) алфата вдига разхода до 10л . Не знам защо , но от това което съм чел в форума на Алфа вече 5 години не съм чул нещо друго .
            С това градско,което си описал 8/100 е допустимо само лятото с голяма мъка.Кромата не е много по-лека от 159,така че несата са аналогични. Написах ти след кои интервенции ще ти е такъв разхода,преди това забрави,моята първата зима не падаше под 12
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Колеги, в какво се изразява този Ремап за който се споменава от време на време.

Коментар

Mury написа:
                ladjov написа:
                Написах ти след кои интервенции ще ти е такъв разхода,преди това забрави,моята първата зима не падаше под 12
                Е напиши ги и за нас де. Ние да си караме с 15/100 разход а другите да си въртят с по 5/100.

Коментар

dolarcho написа:
                  Mury написа:
                  ladjov написа:
                  Написах ти след кои интервенции ще ти е такъв разхода,преди това забрави,моята първата зима не падаше под 12
                  Е напиши ги и за нас де. Ние да си караме с 15/100 разход а другите да си въртят с по 5/100.
                  Ами има ги на предната страница,иначе става въпрос за ремап,премахване ДПФ и спиране на ЕГР.
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Ventura garage

Коментар

Освен тях , трябва заигравка и с някои специфични карти ! Ама едва ли някой ще го прави на цената на стандартен ремап :D
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Освен тях , трябва заигравка и с някои специфични карти ! Ама едва ли някой ще го прави на цената на стандартен ремап :D
                      Тва е ясно,хората предлагат ЕКО ремап,ама там не се цели толкова повишаването на мощността,колкото понижения разход.При мен нещата са унифицирани,ем има мощност-180 к.с. ем икономия.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                        emzo написа:
                        Тва е ясно,хората предлагат ЕКО ремап,ама там не се цели толкова повишаването на мощността,колкото понижения разход.При мен нещата са унифицирани,ем има мощност-180 к.с. ем икономия.
                        ем мощност,ем икономия не вървят ръка за ръка и тия 180к.с. как ги измери?
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

По формули и са горе долу точни.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nsn написа:
                            Mury написа:
                            emzo написа:
                            ем мощност,ем икономия не вървят ръка за ръка и тия 180к.с. как ги измери?
                            Щом казваш,че не вървят,икономията идва от това да се научиш да си караш колата,с този ремап колата върви прекрасно без газ Колата не е мерена на дино,но същата кола със същия ремап е мерена Софтуера е на сериозна холандска фирма........
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Ventura garage

Коментар

Някой има ли идея какво става? Тази сутрин като запалих, парното ми не работеше (моторчето не върти) Загасих колата и запалих отново, но Уви пак не бачка. И така тъкмо като да спирам до работата само си тръгна! Много странно, а го пробвах и на ръчно и на автоматично управление. Нещо Кромата сигурно беше замръзнала .

Коментар

hondacbr написа:
                                Някой има ли идея какво става? Тази сутрин като запалих, парното ми не работеше (моторчето не върти) Загасих колата и запалих отново, но Уви пак не бачка. И така тъкмо като да спирам до работата само си тръгна! Много странно, а го пробвах и на ръчно и на автоматично управление. Нещо Кромата сигурно беше замръзнала .
                                Ако е седяла преди повечеко по паркинги на автокъщи,може да блокира мотора,правил съм мотори на 2 такива,сваля се почиства се,ако е нужно се сменят четките и си огин
                                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                                Ventura garage

Коментар

Working...
                                X