бих си взел бензнова Крома - 1.8 или 2.2 без газоване са ли здрави?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отзиви за новата Крома като втора ръка?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Здравейте, колеги! Карам крома 2007 от няколко дена и така и не мога да схвана смисъла на копчето до шофьорската седалка "Resetting the fuel cut-off switch". Помагайте ако знаете за какво служи. Това е на 73та страница от книжката : http://www.fiat-lancia.org.rs/Manual.../100019230.pdf
Коментар
-
Здравейте и от мен !Харесал съм Новата Крома 2005-2008 . Версията 1,9 JTD 120 или 150 к.с. с ръчна скоростна кутия . Четох форума и до колкото схванах кола със здраво окачване идентично с Опелите , няма проблеми с електрониката (поне не толкова често колкото Стило ) ,може да се добавят релси на покрива (за разлика от 156 ,159 и т.н. ) , комфортна и голяма кола . Поправете ме ако не съм разбрал нещо :Dи така в мене напират следните въпроси :1. Колко е градския разход ( София ) на 1,9 JTD 120 или 150 к.с. с ръчна скоростна кутия . 2. Багажника отваря ли се някъде от купето или само с натискане на копчето на дръжката на багажника 3. Версиите с климатроник имат ли серийно печка за по-бързо стопляне или е била опция 4. Ще я регистрирам на името на фирма . От прочетеното може ли да се регистрира като автомобил с категория N1 (т.е. товарен )и да плащам по-малък данък .Благодаря предварително за отговоритеFiat Doblo 2 Maxi 2,0 Multijet 135 CV
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)
Коментар
-
ladjov написа:Здравейте и от мен !Харесал съм Новата Крома 2005-2008 . Версията 1,9 JTD 120 или 150 к.с. с ръчна скоростна кутия . Четох форума и до колкото схванах кола със здраво окачване идентично с Опелите , няма проблеми с електрониката (поне не толкова често колкото Стило ) ,може да се добавят релси на покрива (за разлика от 156 ,159 и т.н. ) , комфортна и голяма кола . Поправете ме ако не съм разбрал нещо :Dи така в мене напират следните въпроси :1. Колко е градския разход ( София ) на 1,9 JTD 120 или 150 к.с. с ръчна скоростна кутия . 2. Багажника отваря ли се някъде от купето или само с натискане на копчето на дръжката на багажника 3. Версиите с климатроник имат ли серийно печка за по-бързо стопляне или е била опция 4. Ще я регистрирам на името на фирма . От прочетеното може ли да се регистрира като автомобил с категория N1 (т.е. товарен )и да плащам по-малък данък .Благодаря предварително за отговоритеНе знам какво разбираш под проблеми с електрониката, но в Кромата категорично са проблемни алтернаторите и електрохидравликата на волана, поне това знам засега. Аз бих казал и че не съм особено доволен от качеството на използваните пластмаси. По твоите въпроси мога да кажа малко неща...1. Не мога да кажа нищо от личен опит, т.к. карам 2.4 автоматик, който си харчи много. И на мен ми е интересно колко е реалното софийско на 150 к.с. ръчна скоростна при средни скорости 15-16 км/ч, т.к. съм близо до мисълта да ъпгрейдвам към нещо такова фейслифтово след време.2. Багажника се отваря само от копчето на самия багажник и от дистанционното на ключа (от ключа само ако колата не е запалена в момента). Според мен е тъпо решението да няма копче в купето.3. Някой твърдеше скоро, че всички дизели имат серийно печка, но не мога да го кажа със сигурност. На мен ми се струва, че стопля бързо като за дизел, но не знам дали се дължи на печка или не. Със сигурност няма бутон за включване/изключване на печка.Успех с избора, че и без това няма много читави предложения на пазара на този етап!
Коментар
-
Благодаря за топлото посрещане !Като е отключена колата . Багажника може ли да се отвори отзад от дръжката ? Или аз съм случил на замръзнала врата на багажника или повреден механизъм ?За градското аз карам икономично на 5-та и до сега на Алфата съм стигал под паспортните данни (когато съм на кеф ) . Така че ще стискам палци да е около паспортния 8 на 100 градски разход .Алфата ми загрява за към 6-7 км градско без да я ръчкам в студа . italcar за колко време ти загрява в сравнение с бившата Либра от подписа ти ?Fiat Doblo 2 Maxi 2,0 Multijet 135 CV
Коментар
-
ladjov написа:Като е отключена колата . Багажника може ли да се отвори отзад от дръжката ? Или аз съм случил на замръзнала врата на багажника или повреден механизъм ?ladjov написа:italcar за колко време ти загрява в сравнение с бившата Либра от подписа ти ?Прикачени файлове
Коментар
-
ladjov написа:Благодаря за топлото посрещане !Като е отключена колата . Багажника може ли да се отвори отзад от дръжката ? Или аз съм случил на замръзнала врата на багажника или повреден механизъм ?За градското аз карам икономично на 5-та и до сега на Алфата съм стигал под паспортните данни (когато съм на кеф ) . Така че ще стискам палци да е около паспортния 8 на 100 градски разход .Алфата ми загрява за към 6-7 км градско без да я ръчкам в студа . italcar за колко време ти загрява в сравнение с бившата Либра от подписа ти ?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
На интервали от по 7-8 км с престой от 20 мин до 2-3 часа зависи колко и какви адреса имам . И вечерта разходка до гаджето +/10 км в едната посока . Пътувам предимно в часовете между час пик и ползвам по големите булеварди . Алфата я карам в 50 % от пробега на 5 предавка градско . Когато е топло времето стигам разход от 7,1 на 100 при паспортен 7,5 . Зимата като е студено ( като сега ) разхода е към 10 на 100 .Като цяло от прочетеното до тук във форума . Стигам до извода че популярния двигател е 2,4 за който 11-12л не биха ме притеснили . Ама пусто не ми е по джобчето поне за момента . Иначе спокойно правех избора 159 2,4 Q4 . А за 1,9 чета и 10 на 100 и 7 на 100 един се е похвалил , но не е дал снимка на средната скорост .Не ми се иска да прибързвам с избора за служебно-личната кола . НО все още се надявам на е пак Италианска е не някаква кутия от портокалов сок с 4 гуми .Fiat Doblo 2 Maxi 2,0 Multijet 135 CV
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар