Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за новата Крома като втора ръка?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

z_sutrov написа:
    Кажете/препоръчайте с кой двигател да търся Крома.
    Търси 1.9 16v-150кончета. :D
    Fat Croma 1.9 16v multijet
    Ex..FIAT MAREA 1.8.16v HLX

Коментар

Зависи какво търсиш от колата.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

z_sutrov написа:
        Кажете/препоръчайте с кой двигател да търся Крома.
        2.4 20в е ламя, така че ...... 1.9 16в от дизелите.Към цената прибави цената за услугата премахване на DPF Бензинките май били опелски мотори, не съм се интересувал.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Търся да е с най-надежния мотор. Емо, колко струва премахването?
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

[quote="emzo"]2.4 20в е ламя, така че ...... 1.9 16в от дизелите.Към цената прибави цената за услугата премахване на DPF В сравнение с предишната ми кола си е направо икономична. Всичко е много относително.И що трябва да маха ДПФ-а?
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

z_sutrov написа:
              Търся да е с най-надежния мотор. Емо, колко струва премахването?
              Мнението ми е, че и двата мотора са еднакво надеждни. Всичко зависи от джоба. 2,4 е доста по-скъпа за обслужване и по-харчлива. Градско в София, под 13-14 забрави, ама си и върви. Та за това ти казвам да решиш какво искаш от колата и с какви възможности разполагаш за поддръжка. Тва за ДПФ-а според мен са пълни глупости.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Живко, според масйтора, който ще ти слага гърне и премаха софтуерно, нямам идея. Ако купиш, може да се пробвам да го махна софтуерно, после за хардуера се оправяй сам )14/100 градско в Сф, мда и аз толкоз знам че лапа тоз мотор на алфа. Еми тва е много, предпочитам да назобя 1.9. Ама тия дето имат 15к за кола, няма да ги бърка 15/100 разход.ДПФ-а дава фир-а и на коли в гаранция, така че не са пълни глупости.Колега ти си експлоататор, да кажем караш 1 кола и съдиш по нея, докато аз имам малко по-широк достъп до разни автомобили.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Темата е разчистена по молба на автора. Моля спазвайте правилата на форума и се придържайте към темата.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

КРОМА

ДАЙТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ЗА БЕНЗИН 147к.с1.6. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст". Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН)...Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

А някой може ли да сподели каква е разликата м/у 1,9, 8V и 1,9, 16V освен във вървенето? Здравина, подръжка и т.н.
                      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                      Ex.Opel Astra

Коментар

Croma 2.4 Multijet

Здравейте, колеги. От няколко месеца съм собственик на една такава въпросна Крома, с 2.4 двигателя. Ето впечатленията ми през първите почти 4000 км пробег: - консумативи: относително евтини, преди карах Форд Фокус 2001 и мога да кажа, че разходите са сравними. Не се плашете от по-големият двигател, и този и 1.9 в града харчат, това е факт. Рзхода е сравним, а 54 коня винаги са в полза и доставят много голямо удоволствие- возия: изключително съм доволен, колата е малко по-висока и в завои се чувства, но иначе е тиха за дизел, с много удобни седалки и огромен простор за краката отзад- спирачки: незнам дали спирачните апарати и дискове са същите и на 1.9, но моите КОВАТ, дори ми отне известно време да свикна с това- разход: градско 11, извънградско 7, като се има в предвид че празна тази кола е 1650кг- скоростна кутия: превключва супер плавно, няма никакви присецвания, тракания и т.н.Проблеми, които съм имал досега:- счупена дръжка на вратата (30лв ми струваше да я залепя, ако обаче не подлежи на лепене нова е 100-ина лева)- изгоряла бензинова помпа 365 лв. (сложих от 1.9 JTD - самата помпа е съвместима, но не и кошницата към нея, на 2.4 кошницата е по-обемна)Моето мнение е, че колата е страхотна, въпроса е да попаднеш на читав екземпляр. Късмет на всички желаещи в търсенето!

Коментар

1.9.8v -120кс. малко е слабичък за тежичкото купе.До колкото знам не го препоръчват. 1.9.16v - 150кс. много добре балансиран мотор - купе,градско дава м/у 6.5-8 а извън града от 5.5 нагоре зависи от номера на обувката.
                          Fat Croma 1.9 16v multijet
                          Ex..FIAT MAREA 1.8.16v HLX

Коментар

pet4o написа:
                            1.9.8v -120кс. малко е слабичък за тежичкото купе.До колкото знам не го препоръчват. 1.9.16v - 150кс. много добре балансиран мотор - купе,градско дава м/у 6.5-8 а извън града от 5.5 нагоре зависи от номера на обувката.
                            Колега стига лъга хората моля те,докарай тази кола да и налеем нафта и да минем 200 км. в Сф и да видим колко харчи.От 4г. карам Алфа 159 с този мотор,лятото с мъка стига до 9/100 разхода в града,през другото време е от 10 до 12.................килограмите на 159 и Крома са идентични.Този разход който си написал от 6.5-8 е невъзможен.
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                              От 4г. карам Алфа 159 с този мотор,лятото с мъка стика до 9/100 разхода в града,през другото време е от 10 до 12.........
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Mury написа:
                                pet4o написа:
                                Колега стига лъга хората моля ,те,докарай тази кола да и налеем нафта и да минем 200 км. в Сф и да видим колко харчи.От 4г. карам Алфа 159 с този мотор,лятото с мъка стика до 9/100 разхода в града,през другото време е от 10 до 12.................килограмите на 159 и Крома са идентични.Този разход който си написал от 6.5-8 е невъзможен.
                                И на мен ми идваше да напиша нещо подобно, но щеше да излезе, че се заяждам. Тва 11/100 за 2,4 е също толкова невероятно. :D
                                207 тиква автомат
                                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...