Здравейте колеги от вчера съм собственик на Фиат Пунто 1.2 16V 2001г. Имам няколко въпроса относно колата: Докараха ми колата регистрирах я но като я запалих работеше на 3 цилиндъра тресеше закарахме я на майстор закачи я на PC и каза че дефектирала запалителна бобина на 2 цилиндър смени свещите и бобината и след това колата стана Пушка.Обаче днес я подкарах и спрях на светофара и започнаха да играят оборотите и започна да тресе ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА??? Другият ми въпрос е защо като пусна топлото духа студено а колата е загряла на последната черта преди червеното Там ли трябва да е стрелката на градусите на мотора? И каква е ориентировъчната сума за смяната на ролки ремъци и водна помпа трябва ли да се сменя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто 1.2 16V ПРОБЛЕМ
Collapse
X
-
campain написа:А антифриз има ли в тая кола,че щом духа студено парното като е загряла ми се струва,че няма?Освен това не трябва да загрява чак толкова много,стрелката трябва да закове в средата на скалата и да не мърда от там.Fiat Punto 1.2 16v 2003g.
Коментар
-
Нещо те бъзикат даже и 8 да е горене трябва да има защото сместа се запалва принудително.Сипаха ли малко масло за да видят дали е от сегменти или от клапани.А на другите цилиндри колко показа.Може някъде и гарнитурата да изпуска.Тези грешки са за прекъсване на запалването в 1 и 4 цилиндър.Виж бубините и датчика на коляновия вал.Ако кодиращия му ринг е отпред на шайбата да не би да има много мърсотия.Не съм много наясно с този мотор затова изчакай и други колеги да се включат.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Незнам колега зех я от сервиза и ми казаха че 4 цилиндър е 8 паскала а трябва ДА е 10 гледам по книгите и тръгвам аз колата бачкаше добре но след 40 км гледам стрелката на водата в норми колата почна на 3 цилиндъра и като давам газ едно чукане еиии уплаших се викам спирам спрях и колата започна да пуши махнах клемите на АБ и гледам тя не се пипа а температурата в норми :D :D :D :D :D :D и чак където е ангр.ремък почна пластмасата да топи и пуши вода пара не съм я палил един приятел ме дръпна до нас и сега чакам нещо лошо ЕЕИИИИ казаха ми не си взимай ФИАТ аз НЕ ЩЕ ВЗЕМАFiat Punto 1.2 16v 2003g.
Коментар
-
Няма нищо сега като я обслужиш ще смениш и водната помпа и термостата, а да и една гарнитурана главата и си ти. Просто си намери читав майстор а не поредния плямпалог с гащеризон и мазни ръце.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар