Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помогнете ми!!!

Предлагат ми Фиат Брава с двигател 1.2 - 80 кончета. Колата е 1999 г. и с почти всички възможни екстри (климатроник и т.н.). Внос е от Италия и цената, която ми искат за не я е около 7300-7500 лв. Струва ли си/ Нещо повече за тази кола като информация, много ли е цената, която ми искат и т.н.???Предварително ви благодаря за съдесътвието!!!

Ако техническото състояние на автомобила външния и вътрешен вид са в отлично състояние си струва тази цена.Виж повече за техническите характеристики тук http://catalog.avto.ru/fiat/107_1/brava.html

Коментар

Колега ако колата е в доброи състояние - скачай с двата крака! Аз съм с такава, за една година минах над 35000 км, само масла, филтри, накладки и амортисьори съм сменял. Добра динамика, нисък разход (5.5/100 извънградско, около 7-7.5 градско), нисък данък (около 30 лв), модерен двигател ( и в момента се качва на Стило), пълна инжекция...мисля че стига толкова. Моята я взех точно миналата година по това време за 7600 лв.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
        Колега ако колата е в доброи състояние - скачай с двата крака! Аз съм с такава, за една година минах над 35000 км, само масла, филтри, накладки и амортисьори съм сменял. Добра динамика, нисък разход (5.5/100 извънградско, около 7-7.5 градско), нисък данък (около 30 лв), модерен двигател ( и в момента се качва на Стило), пълна инжекция...мисля че стига толкова. Моята я взех точно миналата година по това време за 7600 лв.
        Много ми е странно как е постигат такива разходи, по-ниски от дадените от производителя ! http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2719.html
        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Расход топлива на шоссе 5.5 л/100кмРасход топлива в городе 9.5 л/100кмЯвно братушките са се омазали - не ти ли се струва странно разликата от 4/100 която са дали между градско и извънградско?Има и други колеги с 1.2 16V, нека и те да споделят.

Коментар

Благодаря!

Колеги благодаря ви за съвета. Бих се радвал ако получа още мнения или друга полезна информация за въпросната кола. Никога през живота си не съм карал италианска кола и ме е малко страх. Изключвам старата си лада, която е таркалях доста дълго по пътищата. Притеснявам се, защото в публичното пространство битува мнението, че италианските коли са калпави, дават много дефекти и т.н. Интересуваме дали е скъпа за поддръжка, колко например ще ми легне да сменя резмъка и ролките, накладките за спирачките колко струват, кои части най-често дефектират и скъпи ли са....Във форума чета, че имали проблеми със смазването, вярно ли е?В интерес на истината се чудя дали да взема Бравата или едно Пежо 306 с двигател 1.4 - 75 коня, пълна инжекция. До утре трябва да взема решение и да отида да пазарувам. Не мога да отлагам много, тъй като има и други кандидати за едната от колите. Всяко ваше мнение ще ми е от полза. Още веднъж ви благодаря!!!

Коментар

Колега мненията в публичното пространство не ги взимай под внимание, те са обикновено от хора които в живота си не са се качвали на италианска кола. Колкото до частите на 1.2 16V - ремъка се сменя сравнително лесно, не са нужни специални инструменти за зацепване, при мен първоначалното обслужване (ремък, масла, филтър предни накладки и труд) преди около година беше около 170 лева. От тогава при 37000 км - две смени на масла, още един път на накладки, предни амортисьори като пари - накладките 29 лв комплекта, амортисьорите по 64 лв/бр, масло "Селения голд" по 8 или 9лв/литъра, въздушен филтър - мисля 11-12 лв беше... Редовно (на два месеца) праяв преглед на ходова част, километрите ми са предимно по софийските улици, до тук - НИЩО за смяна. Имам и Браво от 2004 година, там също само масла, ремъци, филтри и накладки, предни амортисьори и съединител - двата диска и лагера комплект беше 115 лева. Само за сведение - на голф III само единя от дисковете е толкова...За френска кола наблюдения нямам, там Nino може да ти "помогне" - потърси негови мнения из форума... Колкото до сравнение с немските коли от тоя клас - не само не сме по-зле но и ги превъзхождаме по всички показатели, като поддръжката е доста по-евтина.

Коментар

още веднъж едно голямо благодаря

Благодаря ви г-н Габровски и на вас Митко за съветите,ако смятате, че е необходимо да знам още нещо преди да стана горд собственик на автомобил от марката ФИАТ сега е времето да ми го кажете...И за разхода на бензин - колко е всъщност?Вие твърдите, че е 5.5 на извънградско и 7.5 градско.В интернет намерих следната информация, която много се разминава с вашето твърдение:http://www.brava.hit.bg/teh.html

Коментар

Колега, само таквоз Пьожо не си купувай. Карал съм Ситроен ЗХ със същия двигател и е мъртвец Иначе верно не слушай кой какви простотии ти говори, а гледай внимателно какво купуваш- отиди на диагностика или поъчай да ти го докара човек, на когото имаш доверие. Успех :D !
                  Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Според мен има някакво обърване при тия данни постнати в интернет - и при руснаците и в това което си дал в hit.bg... Извънграско - 5.5 (5.3 ) - ОК, 100% е така, тествал съм София-Велинград, яко газ по магистралата, после - завои и т.н.Смесен цикъл - 6.8/100 - 100% е така живея в Банкя работя в София на ден минавам около 100 км смесен цикъл, така си е.И накрая изведнъж "градско" - 9.5/100 - логика няма, такъв разход имах само зимата на Коледа когато пътувах от бул. Сливница до Ем. Марков за около час и 40 минути, т.е. предимно висях по задръстванията... Ако така се мери "градско" съм съгласен..И мога да допълня: На газИзвънградско - 6.5/100 при нормално каране, 7.3/100 при "газ до ламарината"Смесен цикъл - около 7.5-7.8/100.Градско - не повече от 8-8.5/100.Това всичко - 100% тествано и доказано.

Коментар

на газ?

колата ти за газова уредба ли е? каква е и колко струва? това не се ли отразява на вървенето на колата? като тури газовата уредба остана ли място в багажника?има ли майстор специалисто по Фиат-тите, на който мога да закарам колата, за да ми каже да е взима или не?

Коментар

zgabrovski написа:
                        И накрая изведнъж "градско" - 9.5/100 - логика няма, такъв разход имах само зимата на Коледа когато пътувах от бул. Сливница до Ем. Марков за около час и 40 минути, т.е. предимно висях по задръстванията... Ако така се мери "градско" съм съгласен..
                        Колега, щом живееш в Банкя едва ли си засичал чисто 100 км градско каране Иначе имам основания да вярвам на тоя сайт, и ти сам казваш, че другите данни са верни.
                        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

на газ?

колата ти за газова уредба ли е? каква е и колко струва? това не се ли отразява на вървенето на колата? като тури газовата уредба остана ли място в багажника?има ли майстор специалисто по Фиат-тите, на който мога да закарам колата, за да ми каже да е взима или не?

Коментар

Имам газова уредба, която не е точно уредба в добре познатия смисъл на тая дума, а газов инжекцион. Предствавлява второ ECU (компютър на инжекциона) който следи всички параметри (ламбди температури и прочие) и дозира точно сместта на газта през дюзи, подобно на бензиновото ECU. Бутилката ми е тип "пуричка" разположена е налъжно в дясната част на багажника, като не ми създаде проблем лятото четиричленното ми семейство да си натовари всичкия багаж за морето. Като цена обаче е солено - аз сложих BRC Sequent, с някакви японски дюзи "Kahlein" май се казваха или нещо подобно...цената беше 1800 лева за всияко това. На въпроса дали не е скъпо - при минатаите от мен почто 40000 км за година вече отдавна съм я избил.Ако разровиш из темите ще видиш че има и колеги които слагат инжекциони на "Фобос" - Плевенска фирма, доволни са от тях и цената е около 1100 лв.Като вървеж - разлика с бензина има но е в полза на газта... в смисъл че върви точно както на безин, но е доста по-евтино Колкото до тест на колата - като се качиш на нея дадеш и газ видиш за балончета в разширителния съд и дали не духа от щеката на маслото, да няма видни течове, особено на хидравлично масло, виж дали не светва и лампата на инжекциона (като покараш малко), виж дали лампата на еърбега не загасва заедно с тая на инжекциона... Другото е да викнеш колега от форума имаше с компютър за четене на грешките или най сигурно - един час във Вантотрейд за оглед на колата, там всичкото това го има.

Коментар

с молба за съвет...

Обръщам се към г-н Габровски, тъй като той беше най-активен в съветите към мен, но ако има и други желаещи да помогнат - МОЛЯ...Днес един майстор ми каза за двигател 1.2 16V, че при градски условия и включен климатроник направо умирал. Вярно ли е? Много се притеснявам от надежността на Фиат Брава и от качествата на въпросния мотор. Колата, която гледам, както по-горе обяснявам е внос от Италия и поне на километраж пише, че е на 145 хил. км. Има ли вариант ресурса на двигателя да е свършил, тъй като аз подлагам на съмнение колко показва километража. Колата поне според продавачите е в експлоатация от март 1999 г.Ако някой иска да сподели още нещо за тази кола предварител;но му благодаря. Ако стане сделката ще черпя!!! :D

Коментар

Working...
                              X