На някой случвало ли му се е да го блъснат и да избягат? Преди 2 дни бях спрял на кръстовище на червено и един връхлетя отгоре ми и избяга. Понамачка ми колата и сега бронята опира в гумата и понеже колата е крива не мога да я издърпам. Отидох в кат попълвах някакви формуляри където писах и номера на Хондата коятп ме блъсна и сега ще го издирват. Казаха ми да не пипам колата си за да могат да ми изплатят щетите застрахователите. Въпросът ми е имате ли идея от тук нататък какво се случва и колко време ще продължи цялата простотия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПТП, но другия избяга
Collapse
X
-
На мен ми се е случвало да си намеря колата блъсната пред блока и никой не беше видял,но имаше останки от другата кола и аз не трябваше да пипам нищо.Издириха го тоя,писаха му актове и аз нямах каско.С протокола при застрахователя на другия,правят оглед на колата и до 15 дневен срок ти изплащат парите.Аз моите ги получих на 12-тия или 13-тия ден.А щом имат номера на виновника ще стане по-бързо.Лошото при мен беше,че този веднага си е вкарал колата в сервиз и е била оправена преди да го хванат,но той си призна.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
danzel-jtd написа:До колкото знам - доста време май няма да можеш да си караш колата ако си само с гражданска без каско.Тези много бавят паритеweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.Е,хубаво е да се запомни ДКН и модела кола...и някое свидетелче(ако се навие изобщо да го размотаваш).Освен това,по Г.О. има и "гаранционен фонд"-когато другият е с липсваща или невалидна застраховка.А пипнат ли го-вярвай,ще плати доста...ама не на тебе,на застрахователите-а те знаят как да си търсят интереса!Дори и вие да сте в ролята на "виновния"-по-добре си попълнете протоколите,ако всичко като застраховка е валидно."Науката започва с измерването..."
Коментар
-
Атеист написа:При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.weekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
killah_baby написа:Атеист написа:При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
killah_baby написа:Атеист написа:При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ПТП
Колега в Русе може и да идат след 10 минути, но в София не идват. Преди 2-3 години зет ми го удари друга кола на кръстовището пред нас, и чакахме окол 5-6 часа да дойдат за да може да си вземе протокола. И това стана в Събота, когато ма по малко движение в СФ и по малко ПТП, а не знам ако беше през седмицата кво чакане щеше да падне.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар