Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПТП, но другия избяга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПТП, но другия избяга

На някой случвало ли му се е да го блъснат и да избягат? Преди 2 дни бях спрял на кръстовище на червено и един връхлетя отгоре ми и избяга. Понамачка ми колата и сега бронята опира в гумата и понеже колата е крива не мога да я издърпам. Отидох в кат попълвах някакви формуляри където писах и номера на Хондата коятп ме блъсна и сега ще го издирват. Казаха ми да не пипам колата си за да могат да ми изплатят щетите застрахователите. Въпросът ми е имате ли идея от тук нататък какво се случва и колко време ще продължи цялата простотия?
    Fiat Punto 1.2 98' 60

На мен веднъж ми се случи,но другият го откриха веднага,писаха му акта,взеха му книжката,че беше пил,а аз с протокола при застрахователите и след месец си взех парите.
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

До колкото знам - доста време май няма да можеш да си караш колата ако си само с гражданска без каско.Тези много бавят парите
      Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

На мен ми се е случвало да си намеря колата блъсната пред блока и никой не беше видял,но имаше останки от другата кола и аз не трябваше да пипам нищо.Издириха го тоя,писаха му актове и аз нямах каско.С протокола при застрахователя на другия,правят оглед на колата и до 15 дневен срок ти изплащат парите.Аз моите ги получих на 12-тия или 13-тия ден.А щом имат номера на виновника ще стане по-бързо.Лошото при мен беше,че този веднага си е вкарал колата в сервиз и е била оправена преди да го хванат,но той си призна.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

danzel-jtd написа:
          До колкото знам - доста време май няма да можеш да си караш колата ако си само с гражданска без каско.Тези много бавят парите
          Не е точно така. Удариха ме и съм само с гражданска, застрахователите на този дето ме удари платиха на 2-рата седмица. Относно това че си дал ДКН на този дето те е ударил е добре но да не те плаша по миналата година ме удариха така както теб и дадох в КАТ ДКН на другия участник (уж да го издирват) , но до ден днешен няма резултат и сам си правих колата. Извода според мен е че зависи много в коя компания е застраховано виновното за птп лице и какви са и практиките в този случай (обещетения по гражданска отговорност) и дали КАТ ще благоволи да си свърши работата да издири виновния водач за да го санкционира и да ти даде констативен протокол ( без който си с вързани ръце)
          weekend hlx 2.0 20v

Коментар

При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.Е,хубаво е да се запомни ДКН и модела кола...и някое свидетелче(ако се навие изобщо да го размотаваш).Освен това,по Г.О. има и "гаранционен фонд"-когато другият е с липсваща или невалидна застраховка.А пипнат ли го-вярвай,ще плати доста...ама не на тебе,на застрахователите-а те знаят как да си търсят интереса!Дори и вие да сте в ролята на "виновния"-по-добре си попълнете протоколите,ако всичко като застраховка е валидно.
            "Науката започва с измерването..."

Коментар

Атеист написа:
              При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.
              КАТ няма да дойде ако няма пострадало лице ПТП-то минава за леко и не е необходимо да идват , просто ще ти кажат ден и час кога да отидеш и да си вземеш протокол от тях (личен опит)
              weekend hlx 2.0 20v

Коментар

killah_baby написа:
                Атеист написа:
                При подобни случаи,освен че обявяваш ПТП на 112...задължително викаш КАТ!Техният протокол дава "тежест" в твоя полза,автоматично те прави "невиновен"-щом оня е избягал.
                КАТ няма да дойде ако няма пострадало лице ПТП-то минава за леко и не е необходимо да идват , просто ще ти кажат ден и час кога да отидеш и да си вземеш протокол от тях (личен опит)
                Да, има нещо такова миналата година зимата висяхме 2 часа и половина след обаждането и КАТ така и не дойде. Накрая се споразумяхме с другия и така.
                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

killah_baby написа:
                  Атеист написа:
                  Прецакали са те ! Сори, но си е така. Длъжни са да дойдат, ако не постигнете споразумение относно вината с другият участник в ПТП. Особено в случаите когато виновника избяга, те (КАТ) са длъжни да се отзоват и да го издирят по възможно най-бързия начин, защото може да е неправоспособен, пиян или дрогиран да предизвика много сериозно ПТП. И аз имах подобен случай и то два пъти. И двата пъти един и същи дядка ми блъсна служебната кола, както е паркирана, като първия път избяга, а втория не искаше да си признае вината. И двата пъти КАТ се отзоваха в рамките на 10 минути и си свършха работата. Но в такъв случай, колата трябва да остане на месопроизшествието, за да се установи ситуацията при каоято е настъпило ПТП -то, а ако пречи на движението ( блокира пътя изцяло, но няма пострадали хора), я местиш, но ти трябват свидетели на ПТП -то, за да потвърдят, че това се е случило именно там където казваш. Иначе може да излезе че ти си блъснал някого и после претендираш за обратното - че той те е блъснал. Дори когато другият водач е виновен и си признава вината, докато не ти подпише споразумението, не си мести колата, че може да се "извърти" и да каже че ти си виновен. Има едни такива тънкости, дето трябва да се знаят, че да не ти го на..кат, но не мога сега да изброявам, апък може и да пропусна нещо.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ПТП

Колега в Русе може и да идат след 10 минути, но в София не идват. Преди 2-3 години зет ми го удари друга кола на кръстовището пред нас, и чакахме окол 5-6 часа да дойдат за да може да си вземе протокола. И това стана в Събота, когато ма по малко движение в СФ и по малко ПТП, а не знам ако беше през седмицата кво чакане щеше да падне.

Коментар

Автора на темата не казва как се развиват нещата.....
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                      X