Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стъпков мотор чистене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стъпков мотор чистене

Здравейте и извинявайте, не намерих тема как се чисти стъпковото моторче... 100% съм сигурен, че има. Та обяснете ми как и кое точно се разглобява, ясно махам буксата, махам го от мястото му (има 2болчета) и отдолу ли пръскам или махам и другите 2 болчета на самото стъпково моторче. Става дума за брава 1.8, играят ми оборотите и ги държи високи, като е на свободна и майстора каза с 1 парцалче и малко обезмаслител да го почистя, че събира нагар.И после как се прави слагаме и даваме 2-3 пъти на контакт или палим и остаяме да поработи без форсиране? Или откачаме акумулатора 1во?
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Даваш 2-3 пъти на контакт. За чистенето - друг да каже, аз не мога да помогна. Така и не стигнах до там преди да счупя колата.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колега, със същия мотор стъм и си имах заиграване с МПХ-то . Когато моето се скапа си взех от форума и нямах проблем. После ми се наложи да направя пълна ревизия на всичко пред колекторите и сложих ...за проба МПХ-то което се беще прецакало. Сега съм с него и няма грижи за сега. Та чистенето го направих по следния начин... Както ти каза развиват се всички болтове, и тези които държат самото моторче... Всичко без моторчето в банята и MEGLIO.... за самото моторче ти си прецени дали ще успееш да го разкапсуловаш без дефекти (аз нямам грижи щото "фината механика"дето съм я учил на времето много ми помага и в работата с лаптопите) всичко се измива с добър обезмаслител ...после и с чист спитр и след това започва да се сглобява като навсякъде в моторчето аз лично слагах тънко масълце (като за шевни машини) ама истинско, явно съм го рекапсуловал добре , защото не съм слагал допълнителни уплътнителни материали ...А за механичната част мазнах леко с грес, но когато го правих беше си 38-39 градуса и си се топеше като масалце..но пак всичко много лекичко се маже... колкото да не е сухо... Е по цветно не мога да обясня П.П. За адаптацията... Даваш на контакт...изчакваш 10 секунди и връщаш ключа... после пак .... и после пак...за всеки случай го направи 3 пъти и всеки път изчаквай по 10 сек. След това палиш БЕЗ ДА ПИПАШ ГАЗТА и оставяш 10-15 мин да си работи. ...Не е нужно да махаш АБ-то преди това.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
      X