Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем.Типо 1.6 и.е Гасне!!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем.Типо 1.6 и.е Гасне!!!!!

Здравейте колеги.Типото ми 1.6 и.е на газ..често докато се движа и изключа от скорост гасне.А когато си е в спряло състояние си работи нормално.Ходих на газаджия уж регулирал газтта..ама днеска пак същият проблем.(само си дадох парите на тоя)както и да е...може ли някой да помогне с този проблем.Благодаря предварително

хм..

Провери въздушния филтър сигурно в движение дърпа много въздух
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Да колега и аз така мисля но не виждам откъде го дърпа

Коментар

Възможно е в движение струята въздух,която влиза през гофрираната тръбата до фара да обеднява сместа.Пробвай да махнеш тръбата да видиш дали ще изчезне тоя проблем.Ако изчезне или трябва да я завъртиш да не гледа напред по посока на движението или както аз съм направил-сложих си по-дълга тръба,която съм извел в подкалника точно зад мигача.Хем си тегли студен въздух,а не горещия около двгигателя и хем не се нагнетява въздух при движение дори с висока скорост
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Благодаря ви колеги

Коментар

При премахване на тръбата, може да се получи и обратен ефект (въобще да не запали, или ако запали може да почне да се дави от бедна/богата на кислород смес ). При мен проблемът беше в спукана кутия на въздушния филтър. Успяваше да дърпа въздух и при изключване от скорост при 120-130 гаснеше директно.Успех

Коментар

Аз на пунтото бях с същия мотор и ми го правеше тоя номер на газ и на бензин.Оказа се инерционния датчик,той казвал на компютъра дали колата е в движение да подава принудително газ - простотия

Коментар

Ma®tin написа:
                При премахване на тръбата, може да се получи и обратен ефект (въобще да не запали, или ако запали може да почне да се дави от бедна/богата на кислород смес ). При мен проблемът беше в спукана кутия на въздушния филтър. Успяваше да дърпа въздух и при изключване от скорост при 120-130 гаснеше директно.Успех
                На повечето Типо-та тръбата е след филтъра и служи само за подаване на хладен въздух единствено и няма начин да не запали без нея.Има и изключения,които са с капак в/у моното и маркуча отива във филтърната кутия в подкалника и там ще се получи това,което ти казваш,но предполагам,че колегата е с най-масовата кутия http://fiat.resmoto.com/opisy/tipo/t...at_tipo_05.jpgivan_cirkov90 къде се намира този датчик,че сефте чувам за такъв
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

На скоростната кутия.В него се навива жилото на километража и отделно излизат 3 кабела за към компютъра,поне при пунтото с този мотор е така.По моргите го водеха комбиниран датчик за скоростомера.Ето тука имам стара тема можеш да видиш снимка за какво става въпрос.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...005&highlight=

Коментар

Re: хм..

fuel injekcion написа:
                    Провери въздушния филтър сигурно в движение дърпа много въздух
                    Мойто така гаснеше и на гас и на бензин и дори по някой път в движение а се е случвало и на празен ход на светофара и проблема се оказа че е в Диджи плекса една такава като капсулирана кутия оребрена с една голяма букса с кабели влиза в него смених го и оттогава никакви ядове само гас на буталата ))
                    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
                    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

Working...
                    X