HELP!!!След ходене по мъките..3 сервиса?ВАНТО ТРЕЙД-под-моста за Дървеница..Ванто трейд-На околовръстното...Италия АУТО.....2 X 25лв за "диагностика" ..и по’есване по главите.Проблема си остана..А той е:ПУНТО 1,2/75 пълен инжекцион...На празен ход и при ряко подаване на газ..като че ли прекъва някой цилиндър или се забавя реагирането на ECU.В Италия Ауто смениха свещите и ламбда сондата.Компютърната диагностикане показва дефекти по запалителната система или компа..бобините .На средни и високи обороти не се забелязва нищоНякой да е имал подобен проблем с ПУНТО?Краси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИАТ ПУНТО 1,2 SX/75
Collapse
X
-
За някой може това което да кажа да му се види ъпсурдно но за мен си е истина .... та от двигатели към въздушният филтър излиза един маркуч който е за газовете от двигателя свалих го и в него има един малък метален филтър които беше целиаят в нагар от масло ... с две думи почети не пускаше въздух ... свалих го измихго и стана като ново.... неискам да ти казвам че колата живее друг живот.... при мен на 2000 оборота прекъсваше все едно го няма единият цилиндър... сега си е супер ....
Коментар
-
Обикновено от капака на клапаните излиза маркуча и отива в района на моноблока или там от където засмуква въздух.. За всеки модел кола е различно, аз го знам на Пунто 1.1 - от ляво на моноблока и Браво 1.4 - от средата на капака, нещо като "S" образна форма. Вътре има нещо като "метална цедка" която с течение на годините се затлачва с мизерии. Един майстор ми обясняваше, че служела за улавяне на искри и се наричала "искроуловител". Предполагам че за това иде реч, но на 1.6 мотора идея си нямам къе е това. Диаметъра е около 1.5-2 см.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Абсолютно на това прилича, но найстина онзи майстор съвсем отговорно каза че е "искроуловител"...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар