Здравейте и извинете за многословието ми ,още в първия си пост!Та реших да купувам нова(стара) кола.Дотук-добре,но странно защо изборът ми попада все на известни "грозници"-може да е от възрастта :D .Все се заглеждам по Мареа(комбито) и...онова чудо-Мултипла!!!.Гравитирам около дизеловите версии,2.4 ми се вижда прекалено,бих предпочел 1.9...И дотук-добре!Въпреки 5 годишен опит с Fiat-Doblo(служебна машинка,от нова я карам..,никакви ядове до момента,105000км,но аз лично си я обслужвам-ако има значение..),та явно не ми стига нещо за да си избера "правилната" кола.И още нещо...,в личен аспект,колите на домашния паркинг преобладаващо носят емблема VW!Т.е.-малко/много съм "сектант",знаете как се отнасят към Fiat!Аз лично мисля да излезна от "канала" и ми трябва малко външна помощ за решението:Търся съвет по следните въпроси за споменатите по-горе модели на Фиат:1.Как се "държат" ламарините с годините(има мнения,че ги правят от домакинско фолио!)?2.Кой дизел е за предпочитане с оглед "проблемност"/цена на поддръжка-1.9JTD/2.4JTD...?3.Какво да погледна непременно при покупката(и по мотор,и по купе)?4.Има ли "лоши" години в производството на тези модели?5."Носят" ли на лоши пътища(е,ще има и такива прецеденти..)?Ай стига въпроси до сега...Ако има някой от София,кв.Свобода,кв.Надежда с такава кола, и има малко свободно време и желание....ще почерпя ако ме "светне" наживо по тези неща,ще почерпя

Коментар