Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странно чукане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странно чукане

Здравейте,колата ми е фиат пунто 1.2 2000г.Значи проблемът е следния:чува се доста силно чукане някаде отпред само когато е на скорост и подавам плавно газ,ако и дам повече гас не се чува Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Моля ви помагайте

когато колата е на празен ход и натиснеш съеденителя изчезва ли ? другото може да е пулооски ,диференциал?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Когато е на празен ход не се чува нищо,работи перфектно.Чукането се чува само когато е на скорост и и подавам газ.Сутрин като е студена не го прави само като загрее.И аз си мислех за каре обаче я пробвах и на място,като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела и и подавам газ ,тогава пак се чува.Звукът е много силен,направо ще ме побърка Yellow_Flash_Colorz_PDT_29

Коментар

точни симптоми на заминало каре на ляв или на десен завои да си чува повече?
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

още една идея На място на свободна подаваш газ на определени обороти примерно 800 и слушаш, 1000 и слушаш, 1200 и слушаш ако примерно до 2000 - 2500 обороти изчезне си е резонанс от нещо разхлабено.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Карето може ли да чука и на място защото като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела на първа и и подавам газ пак го прави.На свободна няма никакъв звук.Като я карам на 1,2,3 на каквато и да е скорост,като отпусна газта не се чува,като и давам нормално газ чука ако и дам много газ пак не се чува.Звукът е като чукане на желязо и е в синхрон с газта.

Коментар

bobi123 написа:
              Карето може ли да чука и на място защото като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела на първа и и подавам газ пак го прави.На свободна няма никакъв звук.Като я карам на 1,2,3 на каквато и да е скорост,като отпусна газта не се чува,като и давам нормално газ чука ако и дам много газ пак не се чува.Звукът е като чукане на желязо и е в синхрон с газта.
              диференциал ,скорости нещо такова е така не може да се гадае
              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Мисля да сменя тампоните на двигатела защото и трите тампона са скъсани и като се усуква двигатела и може да оказва някакво влияние,после юе сменя и вътрешното каре и ако пак не се оправи остава скор.кутия и диф. Yellow_Flash_Colorz_PDT_38

Коментар

bobi123 написа:
                  Мисля да сменя тампоните на двигатела защото и трите тампона са скъсани и като се усуква двигатела и може да оказва някакво влияние,после юе сменя и вътрешното каре и ако пак не се оправи остава скор.кутия и диф. Yellow_Flash_Colorz_PDT_38
                  Точно !
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Няма логика в думите,каде намираш логика че като подава плавно газ да чука апак като и даде пълната газ да не чукя няма никаква логика.
                    Поздрави от Варна

Коментар

egois4etoo написа:
                      Няма логика в думите,каде намираш логика че като подава плавно газ да чука апак като и даде пълната газ да не чукя няма никаква логика.
                      Логика няма, факти има :D Един колега имаше такъв проблем, оказа се тампон на ДВГ. ДВГ слиза много надолу и трака по предния мост. Като даде газ, тропането изчезва, заради осукването на ДВГ. Като го чух първоначално, имах чувството, че всеки момент ще се разхвърчат лагери от някъде. Каре не може да трака когато колата не е в движение А доколкото разбирам, при колегата го има това тракане и когато автомобила е в покой, с работещ ДВГ.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

оффф и аз незнам вече Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Утре ще сменя карето и ще видим,защото звукът е точно като на каре

Коментар

Карето на място не чука,огледай тампоните
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Вчера я гледахме отдолу,значи чукането се чува между двигатела и скоростната кутия.Това чукане се появи след като ми смениха маслото и ангренажния ремък и затова вчера свалих и анг.ремък и го зацепих защото бягаше с един зъб,обаче снощи пак го чух това чукане,май сега не се чува постоянно но пак го има.Възможно ли е да е нещо от маслото?

Коментар

това пунто с какъв маховик е???
                              Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
                              X