Здравейте,колата ми е фиат пунто 1.2 2000г.Значи проблемът е следния:чува се доста силно чукане някаде отпред само когато е на скорост и подавам плавно газ,ако и дам повече гас не се чува Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Моля ви помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
странно чукане
Collapse
X
-
Когато е на празен ход не се чува нищо,работи перфектно.Чукането се чува само когато е на скорост и и подавам газ.Сутрин като е студена не го прави само като загрее.И аз си мислех за каре обаче я пробвах и на място,като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела и и подавам газ ,тогава пак се чува.Звукът е много силен,направо ще ме побърка Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
Коментар
-
още една идея На място на свободна подаваш газ на определени обороти примерно 800 и слушаш, 1000 и слушаш, 1200 и слушаш ако примерно до 2000 - 2500 обороти изчезне си е резонанс от нещо разхлабено.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Карето може ли да чука и на място защото като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела на първа и и подавам газ пак го прави.На свободна няма никакъв звук.Като я карам на 1,2,3 на каквато и да е скорост,като отпусна газта не се чува,като и давам нормално газ чука ако и дам много газ пак не се чува.Звукът е като чукане на желязо и е в синхрон с газта.
Коментар
-
bobi123 написа:Карето може ли да чука и на място защото като и дръпна ръчната и пускам леко съеденитела на първа и и подавам газ пак го прави.На свободна няма никакъв звук.Като я карам на 1,2,3 на каквато и да е скорост,като отпусна газта не се чува,като и давам нормално газ чука ако и дам много газ пак не се чува.Звукът е като чукане на желязо и е в синхрон с газта.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
bobi123 написа:Мисля да сменя тампоните на двигатела защото и трите тампона са скъсани и като се усуква двигатела и може да оказва някакво влияние,после юе сменя и вътрешното каре и ако пак не се оправи остава скор.кутия и диф. Yellow_Flash_Colorz_PDT_38Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
egois4etoo написа:Няма логика в думите,каде намираш логика че като подава плавно газ да чука апак като и даде пълната газ да не чукя няма никаква логика.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Вчера я гледахме отдолу,значи чукането се чува между двигатела и скоростната кутия.Това чукане се появи след като ми смениха маслото и ангренажния ремък и затова вчера свалих и анг.ремък и го зацепих защото бягаше с един зъб,обаче снощи пак го чух това чукане,май сега не се чува постоянно но пак го има.Възможно ли е да е нещо от маслото?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар