Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странно чукане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Извинявам се че се намесвам в споровете братле , ама да питам ,преглеждал ли си скоро изпускателната сестема ,сиреч ауспуха.Скъсан тампон по тръбите,изкривена на някой бордюр тръба или гърне ?А в "по-добрия" вариант в комбинация със повреден тампон на мотора може да те накара да направиш "основен "ремонт без време! Помисли първо преди да направиш каквото и да е !!!

Коментар

mastifo написа:
      Извинявам се че се намесвам в споровете братле , ама да питам ,преглеждал ли си скоро изпускателната сестема ,сиреч ауспуха.Скъсан тампон по тръбите,изкривена на някой бордюр тръба или гърне ?А в "по-добрия" вариант в комбинация със повреден тампон на мотора може да те накара да направиш "основен "ремонт без време! Помисли първо преди да направиш каквото и да е !!!
      Дааа прав си и това е възможно,ще ги огледам утре.Ама защо като загрее го прави???

Коментар

Защото докато достигне оптимална температура на работа мотор почти винаги работи по-нестабилно до достигането и.Пък има и друго ,че метала както знаеш се разширява при загряване ,та след като се затопли и се разшири и достигне оптималнен температурен режим на работа и двигателя се успокои луфтовете изчезват.Според мен първо потърси елементарните неща преди да си започнал с разглобяването. P.S. Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене) Стар български обичай !

Коментар

Май и изпускателната сестема си е наред.Мисля да я оставя да си чука,просто нямам вече никаква идея Yellow_Flash_Colorz_PDT_29

Коментар

Коментар

Колега с 1.8 хгт съм съшият проблем не е каре външно не са скорости не е саединител нз от какво е.При мене е добре защото като влеза в дупка се оправя след време пак се появява.При мене също стана при смяна на консумативи.Това тракане и мене ще побарка.Неприятното е,че давам 1 камара пари за да го оправят всеки път правят различно и накрая ще я оставя пък да се чупи тъкмо ще се останови проблема.При мене траканете е от дясно

Коментар

http://www.similarsites.com/goto/metal.optinet.bg ето ти саит за части регистрирай се за да виждаш цените.

Коментар

Колеги колата е брава 1.4 12в и имаше същия проблем... колата вече е с нова СК и проблема го няма... при мен се чуваше на всички скорости при нормално подаване на газ а при по силно натискане на педала на газта изчезваше или заглъхваше тракането... на свободна нямаше тракане

Коментар

bobi123, ти тампоните на двигателя смени ли ги?

Коментар

peho написа:
                      bobi123, ти тампоните на двигателя смени ли ги?
                      Да тампоните ги смених но чукането си остана

Коментар

tedo0o0 написа:
                        Колеги колата е брава 1.4 12в и имаше същия проблем... колата вече е с нова СК и проблема го няма... при мен се чуваше на всички скорости при нормално подаване на газ а при по силно натискане на педала на газта изчезваше или заглъхваше тракането... на свободна нямаше тракане
                        Май и при мен ще е СК защото симптомите са абсолютно същите.Колко пари ти излезе скоростната кутия?

Коментар

min_opela написа:
                          Колега с 1.8 хгт съм съшият проблем не е каре външно не са скорости не е саединител нз от какво е.При мене е добре защото като влеза в дупка се оправя след време пак се появява.При мене също стана при смяна на консумативи.Това тракане и мене ще побарка.Неприятното е,че давам 1 камара пари за да го оправят всеки път правят различно и накрая ще я оставя пък да се чупи тъкмо ще се останови проблема.При мене траканете е от дясно
                          Ами то и аз май вече съм го оставил да си чука докато се счупи обаче пролетта ще заминавам за Англия с нея и преди това трябва да открия проблема

Коментар

Ако е от скоростната кутия защо чука след като загрее?

Коментар

обикновен е .провери за всеки случай и вътрешните карета

Коментар

Вътрешните карета са добре,външните са за смяна но те чукат само на завои.Чукането се чува в тон с двигатела независимо с каква скорост се движи колата.

Коментар

Working...
                                X