Пичове дано е останал някой във форума че да помогне! Днес тръгнах да си взема момичето и щяхме да пътуваме към Русе но по пътя ми светна лампата за повреда в инжекторната система! След като угасих и запалих форсирах мотора до 3000 об/мин и изгасна! До вкъщи не светна и сега се чудя(отложих си пътуването) какво е станало! Ясно е че ще се ходи на диагностика въпроса е колко е фатално това и с изчистване на грешките дали ши се оправи!? И дали мога да я отложа диагностиката до след като се върна! Браво 1,9 JTD инжекторна система!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инжекторна лампа ми светна в града!!!
Collapse
X
-
Утре съм на сервиз то е ясно! Но моето обяснение е следното: кофти нафта запушва единия от инжекторите и след изгаване ,стартиране и форсиране на двигателя продухваинжектора и изчиства грешката! Минах 20 км след като изгасна и не е светвала повече! Работата на двигателя е нормална (на звук поне) температурата също нищо друго не свети и като тяга си е същото! Давайте съвети, че съм на сватба в Русе утре и не знам дали да тръгвам!
Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
Ако колата ти беше на бензин и имаше газова - това можеше да бъде една от причините, но тъй като си с дизелов мотор ще трябва някой по вещ по въпроса да се произнесе. Между другото чудно ми е каква инжекторна система има при дизелаFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Но ако колата ти върви нормално и не забелязваш нищо друго и пътуването ти е планирано - действай, вероятно е нещо еднократно.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ами чичо ти щом кара 307 ХДИ може да си позволи основен ремонт на мотора, ама ние с фиатките предпочитаме да намерим проблема преди да се е опряло до по-големи ремонти! Благодаря ви за помощта ясно е че ще се ходи на диагностика ама сега поне имам бегла представа какъв може да е проблема!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
-
re
rustson имам абсолютно същият проблем от около 10 дена.Още като купих колата ходих на диагностика,и ми занулиха доста грешки,едно от които беше именно инжектора(като до този момент не го бях виждал да свети).Но след ден два започна от време на време да свети.След което отново отидох на диагностика.Не показа ни една грешка.От тогава минах 1000 км. Ту свети ту не. Не знам какво става,но аз си карам.Пиши какво е станало при теб.
Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Ами ходих в Събота и ми прочете 2 грешки компютъра! Едната беше на температурния датчик а другата непозната! Изчистиха ги запалихме и не се появиха пак! Според техниците е от кофти гориво от ОМВ казаха ми само от Лукойл да зареждам вече! И така ще си правя!та така де след това 640км за 30л нафта всичко си е по старо му!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар