Трябва да си сменя въздуховода от филтъра до дросела. Имам друг, обаче той е малко по-тесен от към резонаторната кутия, а искам да си я сложа. Някаква идея с какво мога да разширя това нещо? С горелка (т.е. нагряване) дали ще стане? Малко му трябва - около 5мм, колкото да напъхам кутията и да стегна със скобата. Става въпрос за 1.6 с металните колектори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разширяване на въздуховод
Collapse
X
-
Абе да, капачката ясно, ама ми се иска да си го сложа И да, сигурен съм че не влиза, поне студен няма шанс да влезне. Ще капна както казваш масло, да пробвам да го набия без да нагрявам."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
хъм... явно това е начина. Доообре, довечера се заемам. Че моят е срязан (заради плочката на собственика преди мен) и ми се изхлузва. И аз се чудя защо харчи 10/100 извън града, а то щото смуче въздух."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
При този точно двигател, според мен, всичко, което не е както е измислено от инженерите и се отклонява от предписаните стойности нарушава доста сериозно работата му. Егати капризното недоразумение са измислили от фиат. Както и да е, оправих въздуховода. Газовият котлон + греста решиха проблема за по-малко от минута Влезна си като у дома резонаторната кутия. А, между другото, какъв е картера на 1.6 16V с металните колектори - стоманен или алуминиев?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар