Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 3та предавка на скоростна кутия -Marea 1.6 16v 98г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с 3та предавка на скоростна кутия -Marea 1.6 16v 98г

Здравейте, колеги!От скоро съм горд собственик на фиатчето!Проблема е следният:Когато превключа на 3та предавка се чува съвсем леко хъркане, но ако вкарам 3та предавка малко по вдясно(на границата преди да отиде към 5та предавка), предавката си влиза плавно без лекото хъркане. Имате ли идеи от какво е? Дали е от самата скоростна кутия? Надявам се да сте ме разбрали... Предварително моля за извинение, ако съм объркал раздела!

Проблем може да ти правят късите щангички, три на брой са и са на кофти място и често проблема е от тях. Поне на Темпрата е така, предполагам че и при Мареа е нещо такова, едва ли има кой знае каква разлика. Ако всичко около скоростния лост ти е наред тогава кутията вътре има едни водачи може би са износени ама става по сложно.
    Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
    ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

водачите на скорстите ли ? те са 3 на тази кутия, един отделен за 5та, за 1ва 2ра, за 3та 4та пък може и синхронизатор да е

Коментар

Да и те може да са износени, но тези щангички са изложени на външни условия и от всичката кал , вода и прахоляк се прецакват. На мен например 3-та ми беше някак си по-плитка и пи завой изключваше. като ги свалих някои бяха тотално корозирали, други ръждясали в определено положение на шарнирчето. Хвърли им едно око в какво съсътояние са. Съмнявам се за синхронизатор защото казваш че когато лоста ти е малко по настрани нямаш никакъв проблем.

Коментар

Сутринта ще ходя на канал да я погледнем. Иначе тези въпросни щангички, скъпи ли са?Благодаря ви за отговорите!

Коментар

Преди години ги купувах от Александър Ауто и бяха по 30лв парчето, съответно 90лв. Видя ми се скъпо , ама може и да ме метнаха нешо знам ли.

Коментар

А някой за масло провери ли я тая СК ?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
              X