Здравейте, колеги!От скоро съм горд собственик на фиатчето!Проблема е следният:Когато превключа на 3та предавка се чува съвсем леко хъркане, но ако вкарам 3та предавка малко по вдясно(на границата преди да отиде към 5та предавка), предавката си влиза плавно без лекото хъркане. Имате ли идеи от какво е? Дали е от самата скоростна кутия? Надявам се да сте ме разбрали... Предварително моля за извинение, ако съм объркал раздела!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с 3та предавка на скоростна кутия -Marea 1.6 16v 98г
Collapse
X
-
Проблем може да ти правят късите щангички, три на брой са и са на кофти място и често проблема е от тях. Поне на Темпрата е така, предполагам че и при Мареа е нещо такова, едва ли има кой знае каква разлика. Ако всичко около скоростния лост ти е наред тогава кутията вътре има едни водачи може би са износени ама става по сложно.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
-
Да и те може да са износени, но тези щангички са изложени на външни условия и от всичката кал , вода и прахоляк се прецакват. На мен например 3-та ми беше някак си по-плитка и пи завой изключваше. като ги свалих някои бяха тотално корозирали, други ръждясали в определено положение на шарнирчето. Хвърли им едно око в какво съсътояние са. Съмнявам се за синхронизатор защото казваш че когато лоста ти е малко по настрани нямаш никакъв проблем.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар