Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

браво 1.6 смяна на 5-та предавка от 1.9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

браво 1.6 смяна на 5-та предавка от 1.9 jtd

колеги дайте мнения.искам да сменя само 5-та предавка от Jtd.според характеристиката http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html разликата в предавателните числа е доста голяма.ако направя този бартер на зъбните колела дали мотора няма да се тормози прекалено много.ето малко видео за да разберете какво имам предвид.фиат браво jtd 105 http://www.youtube.com/watch?v=7LUrb...elatedфиат браво 1.6 16 http://www.youtube.com/watch?v=gh2XFgD5A7kпри 140 jtd-то е на 3500 оборота а на 1.6 е на 4100идеята ми е икономия на гориво.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Нещата не са така, както си ги представяш.Демек не се занимавай и си карай колата.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз мисля, че колата въобще няма да върви на 5-та предавка. На моята сложих 5-та от 100 16v (пластмасовия колектор) и се наложи да си сменя стила на шофиране - по късно превключване от четвърта на пета и "подготовка" при по-големи изкачвания. Когато шофирах в България особена промяна в разхода не видях, но пристигах по-бързо (по-висока средна скорост) по маршрутите София-Силистра и София-Бургас.Голямо преимущество има обаче при каране по магистрали (за съжаление в България те са малко), където при потдържане на 125-130км/ч разхода ми е с около 0,5л/100км по-нисък - многократно засичано по магистралите из Европа.Пример: При пътуване София - Нюрнберг - София със 5-та предавка от 1.6 16v постигнат среден радход от 8,4л/100км при средна скорост 100км/ч съглано ГПС.При пътуване София - Нюрнберг - София със 5-та предавка от 100 16v постигнат среден радход от 7,9л/100км при средна скорост 101км/ч съглано ГПС. Потвърдено многократно. Зареждал съм на едни и същи бензиностанции описани в тази тема.П.П.: Клипа на 1,6, който си дал е с пластмасовия колектор.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
        Аз мисля, че колата въобще няма да върви на 5-та предавка. На моята сложих 5-та от 100 16v (пластмасовия колектор) и се наложи да си сменя стила на шофиране - по късно превключване от четвърта на пета и "подготовка" при по-големи изкачвания. Когато шофирах в България особена промяна в разхода не видях, но пристигах по-бързо (по-висока средна скорост) по маршрутите София-Силистра и София-Бургас.Голямо преимущество има обаче при каране по магистрали (за съжаление в България те са малко), където при потдържане на 125-130км/ч разхода ми е с около 0,5л/100км по-нисък - многократно засичано по магистралите из Европа.Пример: При пътуване София - Нюрнберг - София със 5-та предавка от 1.6 16v постигнат среден радход от 8,4л/100км при средна скорост 100км/ч съглано ГПС.При пътуване София - Нюрнберг - София със 5-та предавка от 100 16v постигнат среден радход от 7,9л/100км при средна скорост 101км/ч съглано ГПС. Потвърдено многократно. Зареждал съм на едни и същи бензиностанции описани в тази тема.П.П.: Клипа на 1,6, който си дал е с пластмасовия колектор.
        клипа на 1.6 е мой с моята кола и е с пластмасовия колектор
        fiat bravo 1.6 16v gt
        fiat marea 1.9 8v jtd
        fiat punto 1.7 td
        fiat marea 1.6 16v

Коментар

След като:
          superfiata написа:
          клипа на 1.6 е мой с моята кола и е с пластмасовия колектор
          то напълно подкрепям
          BO написа:
          Нещата не са така, както си ги представяш.Демек не се занимавай и си карай колата.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Re: браво 1.6 смяна на 5-та предавка от 1.9 jtd

superfiata написа:
            колеги дайте мнения.искам да сменя само 5-та предавка от Jtd.според характеристиката http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html разликата в предавателните числа е доста голяма.ако направя този бартер на зъбните колела дали мотора няма да се тормози прекалено много.ето малко видео за да разберете какво имам предвид.фиат браво jtd 105 http://www.youtube.com/watch?v=7LUrb...elatedфиат браво 1.6 16 http://www.youtube.com/watch?v=gh2XFgD5A7kпри 140 jtd-то е на 3500 оборота а на 1.6 е на 4100идеята ми е икономия на гориво.
            Колега изобщо не ги прави тези размени че резултата ще е плачевен. Най вероятно разхода ще ти се увеличи все пак не караш само на магистрала с 140. Ще стане по тромава на 5-та и по рядко ще я използваш защото ще имаш голяма разлика между 4 и 5. Все пак производителя има там някои инженери които са преценили че това е оптималното за този мотор. За по-голяма икономичност по магистралите слагат 6-та скорост. При теб би се получило нещо подобно от 4-та направо на 6-та.
            Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
            ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Аз съм с 100/16в , с климатик на газ и с повече от 2 души като види баир иска 4-а, при изпреварване понякога иска от 5-а на 3-а, за магистрала иначе е идеална 120км/ч с около 3000 оборота. Моя съвет е да не променяш нищо, ако още ти паднат оборотите ще трябва с библия да пътуваш ( да се молиш преди всяко ускорение).
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

или си намери 6 степенна трансмисия...
                Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Xaus написа:
                  или си намери 6 степенна трансмисия...
                  И като я намери къде да я сложи на това браво 1.6
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

При добро желание и малко финанси ще се намери място
                    Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                    Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Alex_RT написа:
                      Аз съм с 100/16в , с климатик на газ и с повече от 2 души като види баир иска 4-а, при изпреварване понякога иска от 5-а на 3-а, за магистрала иначе е идеална 120км/ч с около 3000 оборота. Моя съвет е да не променяш нищо, ако още ти паднат оборотите ще трябва с библия да пътуваш ( да се молиш преди всяко ускорение).
                      аз не помня да съм изпреварвал на 5-та.5-та предавка не е за изпреварване а за подържане на скороста и съответно икономия на гориво.въпроса ми не е как ще изпреварвам а мотора има ли достатъчно потенциал да дърпа това купе при ниски обороти и по висока скорост.
                      fiat bravo 1.6 16v gt
                      fiat marea 1.9 8v jtd
                      fiat punto 1.7 td
                      fiat marea 1.6 16v

Коментар

Мисля и сам знаеш, че тоя мотор започва да върви след 3000 оборота, вече ти сам си прецени....
                        Play Golf ,but not drive golf!!!
                        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                        X