Привет, колеги!От около месец карам Фиат Брава, колата е много симпатична. Открих че маркуча за пръскане на задното стъкло се е откачил и пръска между ламарината и кората. Два часа се мъчих да я сваля и не успях. Откачих щипките, свалих всички винтове, откачих кората от жлеба при стъклото, но остана да виси, все едно е закачена някъде при вала на чистачката. Доста е хлабава, но не може да да излезе. Дайте идея как да я махна? Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava-как се сваля кората на задната врата?
Collapse
X
-
Горе където опира в кората на багажника има едни гумени тампони, зад които има винтове. Освен това е закачена и на бая пластмасови щифтове отвътре, които излизат с напън с помощта на широка плоска отверка.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:Горе където опира в кората на багажника има едни гумени тампони, зад които има винтове.
Коментар
-
Гумените тампони с винтовете по принцип я държат, напъни ги леко с отверка, бях го вадил да си оправя светлините на третия стоп. Тук се сещам да попитам и аз: На мен изобщо не ми пръска отзад, но не съм забелязал да пръска между кората...? Или може би пръска а не съм го усетил? Сигурно и при мен е същата работа с маркучето... Отделно казанче за задната чистачка ли е, или дърпа отпред?1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Crash73 написа:Отделно казанче за задната чистачка ли е, или дърпа отпред?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Има едно клапанче в района на акумулатора ( за 1.2 и 1.4) за 1.8 беше зад предпазното кече, за 1.6 не знам къде е... то обикновено се прецаква, заменяш го с тръбичка и си готов.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Малко по-нагоре в темата стана въпрос за пръскалото на задната чистачка, което при мен не работеше. След обстоен преглед и продухване на магистралата, се оказа че тези клапанчета не функционират. Обиколих почти всички магазини в Добрич но не намерих. Моля, ако някой колега от Варна ходи тия дни по магазини да попита за такива клапанчета, и евентуално адрес на магазина? Благодаря предварително!1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар