Забелязъл съм, че ако седне по обемист човек на шофьорската седалка почва да ми светва лампичката на таблото, че имам проблем с аербега.Тая вечер свалих седалката и проследих кабелите и те отиват навътре в облегалката . Някой опитвал ли се е да намери тоя датчик ,какво представлява , може ли да поправи и ако не има ли чалъм да се излъже компа и да гасне лампичката, защото като свети не мога да контролирам нищо по дисплея на таблото .Под седалката бяха два куплунга като единия с двата проводника отива в закопчалката на колана и гаси лампата на таблото че не е поставен колана . Другия куплунг с трите кабела отива във облегалката и вече там някъде ще е тоя датчик .Тия два куплунга ги махнах и свързах директно кабелите, защото мислех, че от там може да е проблема . Очаквам вашите съвети .Това го изчетох но не разбрах може ли да се поправи без да се сменя с нов.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46590ПП. Днеска на обед на хладно в гаража прегледах и пасажерската седалка и от там угасна ламличката на таблото. Довечера ще анулирам и на нея куплунзите за да съм сигурен във връзките .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик на аербега в облегалката на водача
Collapse
X
-
rotdot
Re: Датчик на аербега в облекалката на водача
коцев написа:Забелязъл съм, че ако седне по обемист човек на шофьорската седалка почва да ми светва лампичката на таблото, че имам проблем с аербега.Тая вечер свалих седалката и проследих кабелите и те отиват навътре в облегалката . Някой опитвал ли се е да намери тоя датчик ,какво представлява , може ли да поправи и ако не има ли чалъм да се излъже компа и да гасне лампичката, защото като свети не мога да контролирам нищо по дисплея на таблото .Под седалката бяха два куплунга като единия с двата проводника отива в закопчалката на колана и гаси лампата на таблото че не е поставен колана . Другия куплунг с трите кабела отива във облегалката и вече там някъде ще е тоя датчик .Тия два куплунга ги махнах и свързах директно кабелите, защото мислех, че от там може да е проблема . Очаквам вашите съвети .Това го изчетох но не разбрах може ли да се поправи без да се сменя с нов.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46590ПП. Днеска на обед на хладно в гаража прегледах и пасажерската седалка и от там угасна ламличката на таблото. Довечера ще анулирам и на нея куплунзите за да съм сигурен във връзките .
Коментар
-
Отстраних повредата като премахнах куплунга жълтия под пасажерската седалка и свързах кабелите директно един към друг . Проблема се явяваше много рядко и за кратко време до миналата вечер когато дойде човек мераклия да го закупи Стилото. Но той си беше бая тежичък и първо седна на пасажерската седалка докато го повозих малко след което той покара малко и тогава светна постоянно лампата .Първо моята седалка огледах и премахнах куплунга а днеска премахнах и на пасажерската седалка . Сега вече всичко е нормално.Явно тия куплунзи не контактуват добре защото иначе са чисти и съм ги пръскал със контактен шпрей.Благодаря за отзивите .Стилото вече е муци и след десетина дни ще го подгоня към Бургас малко на море. :D :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар