Предстои ми да купувам Punto MK2 около 2001 година с 4 врати. За жена е, ще се кара предимно градско. Колебая се много между 1.2 8 клапанов, 1.2 16 клапанов и JTD.16 клапановите по 80 коня колко пък толкова харчат, че всички казват, че разхода при тях е доста по-голям от този на 8 клапаново.Също така JTD-то по-скъпо ли е за поддръжка от бензина.Спешна е работата, чакам съветите ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за Punto 2
Collapse
X
-
Re: Питане за Punto 2
ShoxXx написа:Предстои ми да купувам Punto MK2 около 2001 година с 4 врати. За жена е, ще се кара предимно градско. 16 клапановите по 80 коня колко пък толкова харчат, че всички казват, че разхода при тях е доста по-голям от този на 8 клапаново.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
-
JTD-то ще е най-икономично, но за малка кола не знам колко голяма ще е разликата спрямо бензиновото. Ако го караш с читава нафта от големите вериги бензиностанции няма да имаш проблеми и поддръжката ти няма да е по-скъпа отколкото бензиновите варианти. А щом го вземаш за жена и 8V е добър вариант. Но ако решиш да го караш на газ определено доста пари допълнително ще ти трябват и докато си ги избиеш ще мислиш за друга кола. Лично аз залагам на ЖТД, ама и дизелчетата са ми слабост. Има сайтове с технически характеристики най-добре там разгледай за разхода на гориво че тука някои като почнат да си ги хвалят се чудя дали и те си вярват.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
незнам ,никога не съм карал дизел ,а и нямам желание,на бензина винаги можеш да сложиш ,я газ,я метан,мойта газова струва 1000 лв и я избивам за 20 000км.върви колкото на бензин .градско харчи 10/100 ,извън- 7/100 независимо дали я карам с 90/км или с 130.това е за 8 вентила ,за 16 съм чувал че върви повече ,но не за сметка на разхода
Коментар
-
Така е при по-малките автомобили няма голяма разлика в разхода на гориво. Ето линк не казвам че данните са безпогрешни но все пак са някакъв ориентир. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/punto/Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
Коментар
-
Вземи си JTD да се видиш в кола. После няма и да помислиш за бензинка. Карал съм и бензинови и бензинови с газ и от както се качих на дизел никога ме съм си и помислял за бензинова камули пък с АГУ.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Дизела е доста по-скъп за поддръжка, по-скъпа гражданска, като разход нищо по-различно от бензина. Все пак едното е 1.2, а другото 1.9Както и да е. Кола вече е купена. 1,2 16V с доста екстри за кола от този клас.Alfa Romeo 145 1.4 MPI (поръчкова ск. кутия), Спорен филтър от Илиянци, светещ накрайник, Никел лайсна, Лепенка "Sparkko", 102коня на диното...
Коментар
-
ShoxXx написа:Дизела е доста по-скъп за поддръжка, по-скъпа гражданска, като разход нищо по-различно от бензина. Все пак едното е 1.2, а другото 1.9Както и да е. Кола вече е купена. 1,2 16V с доста екстри за кола от този клас.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Турбо мотор си имам аз, на жената не й трябва сила, макар че 80 коня за градска кола си е супер.Колата е 2001, 1.2 16 клапана. Има някои козметични забележки, но предпочитам тях пред проблеми с мотора, електрониката или окачването. Всичко работи, много запазен интириор. Карала го е баба 41 набор. Има яко екстри за модела: навигация, чейнджър, ел огледала, ел стъкла, климатик, сити режима работи перфектно, дори има активен суб в багажника.Alfa Romeo 145 1.4 MPI (поръчкова ск. кутия), Спорен филтър от Илиянци, светещ накрайник, Никел лайсна, Лепенка "Sparkko", 102коня на диното...
Коментар
-
Е качи няколко снимки де . Иначе оборудването е на нивоFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Коментар
-
Тея коли все баби ги карат. Е пак свежа е била като е 41 набор, то и затова си е сложила суб. Както и да е важното че колата е в добро съсътояние и всичко си бачка. С пожелание за много безаварийни километри. А по въпроса за бабите едно клипче:http://www.vbox7.com/play:f827d71bChrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
Коментар
-
Малко снимки имам. Това е колицата. Скоро ще щракна още няколко.Копие от личната карта й видях на бабата. Явно измежду легендите има и истина и има баби и дедовци със запазени коли. Колата вече мина КАТ, обслужена напълно и жена ми си я кара. Супер е за града, аз съм много приятно изненадан.Alfa Romeo 145 1.4 MPI (поръчкова ск. кутия), Спорен филтър от Илиянци, светещ накрайник, Никел лайсна, Лепенка "Sparkko", 102коня на диното...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар