Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум в купето на Браво/а

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум в купето на Браво/а

Здарейте, колеги.Както знаете обикалям и се оглеждам за някоя хубавичка Брава/Марея.До сега съм пробвал 2 коли - хубави от всякъде ама като ги подкарах и меле по-зле от мойто типо вървящи а 1.6 мотора.Другото което искам да попитам и при двете коли като ги подкарах се чуваха поскръцвания от "някъде".Някой колега с въпросните автомобилчета може ли да каже, че неговата кола въобще не скърца, тропка, потраква от някъде - говоря за паразитните шумове в купето.Дори да влезне в по-големичка дупка да се чуе само характерното глухо тропане, без да е съпроводено с допълнителни шумове от конструкцията?Да знам, че това е възможно и да търся такъв - нали да не се окаже, че прекалено много гледам и избирам, без да е възможно това.А най-много ме дразни това да тръгнеш по паветата, да си караш с 50км/ч примерно и да започне характерното звучене на някоя изпаднала в резонанс пластмаса (ако се сещате за какво става въпрос)!Знам, че е кола на по 8-10 години, ама все пак не искам да си дам парите за нещо което после ще ми скърца.Благодаря!
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Ако се возиш по гладък път, би трябвало нищо да не чуваш, дори и да минеш през дупка.Движиш ли се обаче по павета е неизбежно някоя пластмаска да не ти прискърцва. Аз като агент на тайните служби започнах да инспектирам от къде идват и всичките ги оправих с изключение на една... (mme знае за коя става въпрос ) едно щурче имам отзад и не мога да го локализирам... но и то ще излезе!
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

И при мене нещата са ОК само некъде от СД-то ми дрънка ама тва е откакто го сложих и нещо ме мързи да оправя...Иначе по принцип квато и пластмаса да е винаги може да се сложи силикон и дунапрен :D

Коментар

Каквато и кола да вземеш шумчета се появяват бързо по нашите пътища. Аз мойто поло като го взех нямаше никакъв шум 2 3 месеца, обаче после като сменях колоните във предните врати, изглежда не съм напаснал както трябва корите и сега и аз имам щурче на дясната врата Ама не мис е занимава пак да я разглобявам, и не му обръщам внимание Тези болежки ги лекувам със силна музика и нищо не ми прави впечатление А по спомени бравото ми нямаше никакви паразитни шумове, само че друсаше зверски заради спортните пружини.

Коментар

На всички по нови коли пластмасите са ужас егати простотията

Коментар

Аз за сега имам удоволствието да се радвам на много тихо и стегнато състояние на купето отвътре. Така, че - има такива коли. Обаче за сметка на това през дупки ми траква нещо по окачването на предницата, а там вече нещата не са толкова пренебрежими.
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Няма пълно щастие

Коментар

За съжаление доста неща в купето на Браво/Брава пристъргват, притракват и прочие.. Има лечение - слушаш като "глуха свиня" и като откриеш поредния шум - с Wd-40, силикон и др. подобни....
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Едва ли има друга кола около 10 годишна, която да не потропва и скърца като Браво/Брава... Само като видиш как са захванати корите на вратите и особено жабката и пластмасата пред бушоните в купето ще разбереш, че няма как да не тропа. Минал съм ги с WD-40, лепих от пореста гума едни ленти.. особен ефект няма.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

на мойте капаци например на бушоните има слагано нещо като гипс
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

??????????????????????????????

Коментар

Working...
                      X