Колеги дайте мнение, дали не може да си караме стилаците на габарити, вместо на къси, и да казваме на кат, че са дневни светлини, ако кажат ама това не са дневни, я пусни габарити, замазваме положението с копчето П, че след като то се натисне са активирани габаритите, а с едно врътване на лостчето са само дневни уж?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило-фарове и закон
Collapse
X
-
rotdot
Re: Стило-фарове и закон
milenskia написа:Колеги дайте мнение, дали не може да си караме стилаците на габарити, вместо на къси, и да казваме на кат, че са дневни светлини, ако кажат ама това не са дневни, я пусни габарити, замазваме положението с копчето П, че след като то се натисне са активирани габаритите, а с едно врътване на лостчето са само дневни уж?
-
Re: кола
kluchar написа:Не знам как точно е в променения законно някъде четох че не може на габарити или халогени .То тогава ако си купиш от 20-30 лв допълнителни фарове те дневни ли са или не .Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Колега, зачети се отново - обяснено е много ясно дори:В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Коментар
-
Airfan написа:Колега, зачети се отново - обяснено е много ясно дори:В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
betuk написа:Airfan написа:Колега, зачети се отново - обяснено е много ясно дори:В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Коментар
-
GTipo написа:По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
rotdot
GTipo написа:По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.
Коментар
-
При Стило има 2 места във фара за крушки, покрити с сини капачета. С диоди фара свети адски силно. за да не пиука се слага по един диод 68 ома, жичен. Писал съм го доста във форума. Фара си свети и се вижда отдалече. Спомням си че Илк беше слагал диоди, и на неговото браво седяха супер, като дневни светлини си бяха. Но неговите фарове бяха с лупа.На Голф 3 определено светят много силно също.Слагам 2 снимки: от www.dealextreme.com диоди, и фарове с дневни светлини за Стило. Цоклите на стило са като горните, мисля че такива са и на браво и брава.И малко снимки на коли с такива диоди:http://www.dealextreme.com/feedbacks...1372~id.155912Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Електромери ли имате в колите или какво? Какъв е смисъла от тея гимнастики и цигании от дрено изтарикатяване да не завъртим едно копче. Не мога да разбера какво толкова има в това да се кара на включени светлини- това спасява живот и е доказано. Аз лично карам с включени светлини и през деня и това е от поне 7-8 години изграден навик, не е нищо сложно. Нека бъдем културни на пътя и повече европейци .В скандинавските страни също се карат автомобилите с включени фарове целогодишно. Майната му на закона, но най-малкото така е по-безопасно.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
rotdot
Alex_RT написа:Електромери ли имате в колите или какво? Какъв е смисъла от тея гимнастики и цигании от дрено изтарикатяване да не завъртим едно копче. Не мога да разбера какво толкова има в това да се кара на включени светлини- това спасява живот и е доказано. Аз лично карам с включени светлини и през деня и това е от поне 7-8 години изграден навик, не е нищо сложно. Нека бъдем културни на пътя и повече европейци .В скандинавските страни също се карат автомобилите с включени фарове целогодишно. Майната му на закона, но най-малкото така е по-безопасно.
Коментар
-
rotdot написа:GTipo написа:По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар