Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило-фарове и закон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило-фарове и закон

Колеги дайте мнение, дали не може да си караме стилаците на габарити, вместо на къси, и да казваме на кат, че са дневни светлини, ако кажат ама това не са дневни, я пусни габарити, замазваме положението с копчето П, че след като то се натисне са активирани габаритите, а с едно врътване на лостчето са само дневни уж?

Re: Стило-фарове и закон

milenskia написа:
    Колеги дайте мнение, дали не може да си караме стилаците на габарити, вместо на къси, и да казваме на кат, че са дневни светлини, ако кажат ама това не са дневни, я пусни габарити, замазваме положението с копчето П, че след като то се натисне са активирани габаритите, а с едно врътване на лостчето са само дневни уж?
    Освен да пробваш. Най-вероятно не, те са две умрели лампички.

Коментар

кола

Не знам как точно е в променения законно някъде четох че не може на габарити или халогени .То тогава ако си купиш от 20-30 лв допълнителни фарове те дневни ли са или не .
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
        Не знам как точно е в променения законно някъде четох че не може на габарити или халогени .То тогава ако си купиш от 20-30 лв допълнителни фарове те дневни ли са или не .
        § 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
        Fiat palio 1.7td

Коментар

Колега, зачети се отново - обяснено е много ясно дори:
          В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
          По-ясно от това здраве му кажи - дневните светлини са дефинирани с какви параметри трябва да са с някаква директива на ЕС, късите светлини също са ясни.

Коментар

Airfan написа:
            В чл. 70 ал. 3 се изменя така:,,(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
            По-ясно от това здраве му кажи - дневните светлини са дефинирани с какви параметри трябва да са с някаква директива на ЕС, късите светлини също са ясни.
            Хубаво, нека да я покажат тая директива, все пак курса съм изкарал преди двайсет години, тогава не имало евро директиви.Пък тая глупост доколкото знам никъде я няма в европа , през деня да се кара задължително на светлини.Наскоро шурека си дойде от Англия, и се учуди за поредната българска глупост, дори в Англия няма такъв закон, за мен това е поредното подмазване на депу- близачи пред евросъюза.
            Fiat palio 1.7td

Коментар

По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

betuk написа:
                Airfan написа:
                Хубаво, нека да я покажат тая директива, все пак курса съм изкарал преди двайсет години, тогава не имало евро директиви.Пък тая глупост доколкото знам никъде я няма в европа , през деня да се кара задължително на светлини.Наскоро шурека си дойде от Англия, и се учуди за поредната българска глупост, дори в Англия няма такъв закон, за мен това е поредното подмазване на депу- близачи пред евросъюза.
                Мисля, че дори и аз съм я пускал някъде из форума, но ми идва малко късно сега да я ровя пак.

Коментар

GTipo написа:
                  По принцип не може да се кара на габарити, но на Стилото, като сложиш едни диоди, минават.Мен не са ме спирали че карам на габарити до сега, като съм с тях. Няма как да докажат че това не са такива светлини.Че те си се виждат пред деня като светят.Ако са стандартните крушки - забрави.
                  Колега :D , диодите къде ги слагаш , би ли ми обяснил, не съм в час в тия модерни неща.Ако така минава пред катажиите, веднага ще си сложа, с тия фарове само в града и късите разстояния, всеки месец ще трябва да свалям акумуто да го зареждам. :D
                  Fiat palio 1.7td

Коментар

GTipo написа:
                    Това с диодите е голяма идея, ако сложиш и едни Cree диоди по 900 лумена всеки. Какъв е цокълът на габартите?

Коментар

Ако не ви дразнят съобщенията и писканията за изгорял габарит .....
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При Стило има 2 места във фара за крушки, покрити с сини капачета. С диоди фара свети адски силно. за да не пиука се слага по един диод 68 ома, жичен. Писал съм го доста във форума. Фара си свети и се вижда отдалече. Спомням си че Илк беше слагал диоди, и на неговото браво седяха супер, като дневни светлини си бяха. Но неговите фарове бяха с лупа.На Голф 3 определено светят много силно също.Слагам 2 снимки: от www.dealextreme.com диоди, и фарове с дневни светлини за Стило. Цоклите на стило са като горните, мисля че такива са и на браво и брава.И малко снимки на коли с такива диоди:http://www.dealextreme.com/feedbacks...1372~id.155912
                        Прикачени файлове
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Електромери ли имате в колите или какво? Какъв е смисъла от тея гимнастики и цигании от дрено изтарикатяване да не завъртим едно копче. Не мога да разбера какво толкова има в това да се кара на включени светлини- това спасява живот и е доказано. Аз лично карам с включени светлини и през деня и това е от поне 7-8 години изграден навик, не е нищо сложно. Нека бъдем културни на пътя и повече европейци .В скандинавските страни също се карат автомобилите с включени фарове целогодишно. Майната му на закона, но най-малкото така е по-безопасно.
                          Play Golf ,but not drive golf!!!
                          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
                            Електромери ли имате в колите или какво? Какъв е смисъла от тея гимнастики и цигании от дрено изтарикатяване да не завъртим едно копче. Не мога да разбера какво толкова има в това да се кара на включени светлини- това спасява живот и е доказано. Аз лично карам с включени светлини и през деня и това е от поне 7-8 години изграден навик, не е нищо сложно. Нека бъдем културни на пътя и повече европейци .В скандинавските страни също се карат автомобилите с включени фарове целогодишно. Майната му на закона, но най-малкото така е по-безопасно.
                            Нямам нищо против да карам на пуснати фарове, нямам против и да я оставям на фарове загасена и да и купувам всеки месец акумулатор. Имам против да свалям предна лява гума и подкалник и да си играя 2 часа за да сменя една крушка на стилото.

Коментар

rotdot написа:
                              GTipo написа:
                              Това с диодите е голяма идея, ако сложиш и едни Cree диоди по 900 лумена всеки. Какъв е цокълът на габартите?
                              Светодиодите са наистина добра идея но не можеш да ги охладиш, ако трябва гнездото на габарита да светне както трябва. Пък и дори най-добрия светодиод на Cree, който е най-добрият в света по принцип, е 160Lm/W при 25гр. Повишиш ли температурата нещата се влошават и освен по-ниския добив му скъсавяш и живота. Т.е. дори 2W мощност да има трябва да изкараш топлината. В гнездото на габарита е почти невъзможно и неефективно. Мислил съм го и затова споделям. Един такъв светодиод струва около 7-8$. просто трябва си фар със специална конструкция, иначе е пълна аматьорщина работата - става ненадежно и несериозно.И накрая, мястото за габарит не минава за дневни. нищо че ще свети по-силно.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X