Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви диоди да купя за Алтернатора на Темпрата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви диоди да купя за Алтернатора на Темпрата

Хопа нова загадка, днес се ходих на диагностика на маторя на темпрата.....оказа се че всичко е супер, само дето ламбда сондата си заминава ама......здраве да е, сега по интересното е че от време на време динамото прави магарии. Преди време смених доста неща по него и сега единственото което остана му е дошло времето........оказа се че един от диодите си е заминал...приемам го за вярно понеже въпреки че от известно време лампата светва мнооооого лекичко-после загасва...но си зарежда, та въпроса ми е :Някой сменял ли е тези диоди на алтернатора на Типо/Темпра и ако да да каже с какви ги е сменил, понеже това ще го правя неделя, и може да не работят магазините, а не ми се остава без кола.понеже гледам има един ку спорове за това алтернатор ли е или динамо , ама за сменени части, по точно тези диоди нищо не намерих.......разбрах че може и да са заляти със смола или нещо такова, та ако имате някакво инфо ще е от полза преди да отстраня хернията от мотора
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

re

1N5408 Аз съм с такива.Те са 3 броя,с общ (-).Цена 0.1 лв./бр. Има ги във всички магазини за радио части.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

хм супер, а ако само единия се е скапал трябва ли да ги сменя всичките или само скапания?
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Ако проблема е в "малките"диоди-тези/или подобни/ стават,не е нужно и трите да са абсолютно еднакви...захранват регулатора и лампата.Ако обаче проблема е в "силовия" изправител,там диодите са на две плочки-2Х3 бр./обикновено/-плюсова и минусова-там се сменя цялата плочкаУспех !
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

re

Ако проблема е в "малките"диоди-тези/или подобни/ стават,не е нужно и трите да са абсолютно еднакви...захранват регулатора и лампата.
          Така е наистина,но е по лесно да ги махнеш общо(цялата плочка),и да сложиш три еднакви.Пък и цена от 0.3лв........
          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Значи в алтернатора има 6 мощни диода слойени на 2 плочки по 3 и три маломощни за захранване на регулатора. Трите малки диода са в един корпус с четири извода, проблема едвва ли е от тях. При мен проблема беше в два от мощните диоди, които са заварени на алуминиева плочка по три на плочка и двете плочки са затворени една върху друга. За целия блок ми искаха 50/60 лв. и затова аз избих старите диоди и сложих на тяхно място от алтернатор за ЛАДА. Процеса е труден но става диодите са В20 (20 амперови) но като се има в предвид че динамото на ладата е 55А а на фиата е 65А. Значи ако намериш някои кам 25/30А ще стане ( и с ладови работи вече една година) Три от диодите са с А към корпус а другите три с К към корпус (демек прав и обратен). При мен динамоот беше Magneti Mareli при теб може и да е друго (BOSСH или Mitsubishi)

Коментар

моето алтернаторче е Магнет Марели
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

И аз го имам същия проблем с лампата. Ама не ми се занимава. Хайде като го оправиш да кажеш как е и аз да се помъча, че малко съм бос в спойките и другите такива работи
                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                Совалката средно на LPG
                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

обещавам, мисля доста хора ги вълнува този проблем
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Fiat 127 написа:
                    И аз го имам същия проблем с лампата. Ама не ми се занимава. Хайде като го оправиш да кажеш как е и аз да се помъча, че малко съм бос в спойките и другите такива работи
                    Аз карах с такъв проблем близо година, докато накрая алетрнатора не ме остави в най-неподходящия момент - в друг град, но това е друга тема.После го занесох на ремонт и за 40лв. станах щастлив (смяна на диоди, плочка и още други механични работи)....Така, че не отлагайте много ремонта.
                    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Колеги помощ!Колата е Типо 1.4 моно,та проблема е следния: Свети лампата на акумулатора и на празен ход зарежда 14,4,но при включване на консумация като фарове или парно зареждането пада под 13. Занесох динамото на майстор той го проверява със машина,въртя го и каза че е напълно изправно.Въпреки това по съвет на много хора смених релето с четките-ефект нулев.Друг майстор замерва диодите и каза че са изправни и замери динамото за късо някъде по корпус каза че е напълно изправно.Като го сложа на тъпия ФИАТ обаче мизерията започва. Колеги помагайте А и да добавя няма разбити лагери или разхлабен ремък!!Лампата свети винаги,но без консумация си зарежда идеално.

Коментар

Със сигурност се получава утечка т.е. пробив, но след като се натовари т.е. при повишавне на консумацията. Занеси алтернатора някъде, където да ти направят замерванията, но под товар.
                        FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                        ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Колеги кажете във Варна къде да занеса алтернатора на човек,който разбира за да не си играем на проба-грешка!

Коментар

Working...
                          X