Здравейте, нещо пунти се побърка...Проблема е следния - чува се някакво виене или скоро бучене когато сме в движение, колкото по бързо толкова по силно. На скорост се чува, на изключена също (по инерция на някой наклон). И сега странното идва, при ляв завой се усилва при десен почти изчезва
. Дори леко в дясно да чукна и намалява, колкото по надясно толкова по се губи. Какво съм проверил:-свалих една по една предна лява и дясна гума + накладки и вкл на скорост да завърти, нищо особено не се чува. Въртях на ръка .. пак така-луфт на самия диск почти нулев (и на левия и на десния)-задните проверих (вече взех да се отчайвам) и те не издават шум, въртях ги на ръка.Друго което ми се струва важно е, че когато леко клатя (на ляво на дясно ) волана се чува леко притракване и прискърцване), преди ми казаха познати майстори че не е проблем, все пак да го споделя.Шума започна преди няколко седмици като съвсем леко се чуваше и сега след отпуската вече не е нужно да се заслушвам.Модела е Фиат Пунто 1.2 95г бензин, без хидравлика (ако има значение).Някой се обади за скорости че може да са , но защо тогава се получава ефекта с завиването на ляво и на дясно?Почнах да се отчайвам, някакви идеи какво да раззглобя след малко?Благодаря за отделеното време и внимание!

Коментар