Здравейте, нещо пунти се побърка...Проблема е следния - чува се някакво виене или скоро бучене когато сме в движение, колкото по бързо толкова по силно. На скорост се чува, на изключена също (по инерция на някой наклон). И сега странното идва, при ляв завой се усилва при десен почти изчезва . Дори леко в дясно да чукна и намалява, колкото по надясно толкова по се губи. Какво съм проверил:-свалих една по една предна лява и дясна гума + накладки и вкл на скорост да завърти, нищо особено не се чува. Въртях на ръка .. пак така-луфт на самия диск почти нулев (и на левия и на десния)-задните проверих (вече взех да се отчайвам) и те не издават шум, въртях ги на ръка.Друго което ми се струва важно е, че когато леко клатя (на ляво на дясно ) волана се чува леко притракване и прискърцване), преди ми казаха познати майстори че не е проблем, все пак да го споделя.Шума започна преди няколко седмици като съвсем леко се чуваше и сега след отпуската вече не е нужно да се заслушвам.Модела е Фиат Пунто 1.2 95г бензин, без хидравлика (ако има значение).Някой се обади за скорости че може да са , но защо тогава се получава ефекта с завиването на ляво и на дясно?Почнах да се отчайвам, някакви идеи какво да раззглобя след малко?Благодаря за отделеното време и внимание!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно виене/бучене Фиат Пунто 95
Collapse
X
-
Re: Странно виене/бучене Фиат Пунто 95
Заслушаи се от коя страна вие ляво или дясно , предимно е дясно (дясната предна главина) и вие след 80 км в час ЛАГЕР на ГЛАВИНАТА струва 20 и някаф лев и 25 да ти го сменят и после ... http://www.youtube.com/watch?v=ZEQyd...layer_embedded Нямат голям луфт но след смяната се опрая и няма виене По тва дето си писал по горе мисля ,че лявата ти главина лагера е заминал щото при завои на дясно тежеста се понася от десния край на колата и лявата олеква и затва и ти са губи виенето При ляв тежеста на купето се пренаса от ляво и окавва по голямо натоварване на лявата главина ... Успех мога да ти кажа и къде най-тънко може да си намериш лагера , но на лично зада не се счита за реклама>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
Re: Странно виене/бучене Фиат Пунто 95
Fiat_Punto11 написа:Заслушаи се от коя страна вие ляво или дясно , предимно е дясно (дясната предна главина) и вие след 80 км в час ЛАГЕР на ГЛАВИНАТА струва 20 и някаф лев и 25 да ти го сменят и после ... http://www.youtube.com/watch?v=ZEQyd...layer_embedded Нямат голям луфт но след смяната се опрая и няма виене По тва дето си писал по горе мисля ,че лявата ти главина лагера е заминал щото при завои на дясно тежеста се понася от десния край на колата и лявата олеква и затва и ти са губи виенето При ляв тежеста на купето се пренаса от ляво и окавва по голямо натоварване на лявата главина ... Успех мога да ти кажа и къде най-тънко може да си намериш лагера , но на лично зада не се счита за реклама
Коментар
-
Не гледайте натоварването на главините при завой,защото много често се получава измамна диагноза.Някой път лагера бучи повече при разтоварване.Сменяй задължително в комплект и двата лагера.Така е и по инструкция и ще видиш,че нещата са по добре.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
dogydog написа:А може ли да е лагер на диференцяла ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
muns61 написа:Елементарна проверка на лагери - вдигаш предницата във въздуха, палиш, включваш пета скорост и вдигаш 100-120 км/ч. Ръмженето и виенето ще ти кажат кой лагер е капут.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар