Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пушек след прегряване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пушек след прегряване

Колеги оня ден без да искам попрегрях Типо-то , датчика не вкл. и докато се усетя от 90 та на 100 градуса и нагоре, оправих работата, ама може градуси още да е станало, а и един литър масло замина-беше почти на макс, сега е малко под мин. на щеката.Карах още малко-към 300-400км. и не беше загубило повече, или поне много малко щото не си личеше.Но взе да ме притеснява, че при палене взе да излиза досадния сиво-бял пушек от ауспуха.Преди го нямаше или почти не си личеше.А иначе си има тяга колата, набира си.Та мисълта ми е дали само със сегменти ще мине работата или и по-лошо?На някой случвало ли му се е с типото така?
    N.Y. State of Mind

От високата температура не се ли "свиват" сегментите?Иначе гледам че пуска малко балончета в казанчето, но не мисля че е фатално...
    N.Y. State of Mind

Коментар

Дано да греша, но се готви за гарнитура на глава в най-добия случай. Прегледай я при техник по-скоро, че да не глътне вода в някой цилиндър и тогава е мазало.Късмет!
      Lupo - The Monster
      Е83 3D

Коментар

Както вече уточних, това е само при палене, а не при каране.След като запали пушекът изчезва!
        N.Y. State of Mind

Коментар

)
          sachma написа:
          Както вече уточних, това е само при палене, а не при каране.След като запали пушекът изчезва!
          колега аз имах nisan suni 1.7 .d и аз го прегреях като теб това 4е колата си има тяга незна4и 4е вси4ко е о.к моята хар4еше масло като луда но също така и вървеше.а за този дим се полу4ава от маслото което е останало по гарнета та( когато е студена колата ли го има само )
          brava 1.4 12v.sx
          drive fast or go home

Коментар

Да, само когато е студена.
            N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
              Да, само когато е студена.
              ами ако съдим по моята кола зна4и трябва сигменти но първо виш колко ти хар4и масло и тогава претприемай до колкота знам 1.5-на 10000 км масло има още живот както казват газ до ламарината а как е водата
              brava 1.4 12v.sx
              drive fast or go home

Коментар

не губи вода никъде.
                N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                  не губи вода никъде.
                  а както ти е казал колегата дали марку4ите надуват.като дадеш кгаз на колата марку4ите дали стават твърди
                  brava 1.4 12v.sx
                  drive fast or go home

Коментар

skier написа:
                    sachma написа:
                    не губи вода никъде.
                    а както ти е казал колегата дали марку4ите надуват.като дадеш кгаз на колата марку4ите дали стават твърди
                    Хм...по принцип уж си имам някакъв хабер, ама това за твърдите маркучи не го знам...още утре ще проверя...но ако е така-тогава какво следва?
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Ако само при първоначално стартиране на двигателя /примерно след като е престоял изгасен през ноща и сутринта го запалиш/ и само тогава изпушва синкъв дим по вероятно е да си препекъл гумичките на клапаните

Коментар

ако пуши само при палене това е признак за кофти гумички на клапани
                        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ами по принцип са сменяни, ама сигурно пак сам ги прецакал...ако е това де!
                          N.Y. State of Mind

Коментар

Гумички гумички и аз като палех и лудница дим после ма едни гумички и работата спи може и сегменти ама малко вероятно акои ти почернява маслото иначе от гумички маслото не почернява

Коментар

Я не се "втелявай" а си карай. Това с пушека ако знаеш колко хора го имат ама нали не могат да си видят ауспуха докато карат. По актуалният въпрос е на баир пуши ли. Ако не карай и не се занимавай с глупости. Ако да пак карай ама имай предвид че си си "поиздухал" двигателя

Коментар

Working...
                              X