Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За катализатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: катализатори

kluchar написа:
    Като ги махате КАТАЛИЗАТОРИТЕ си ги ПАЗЕТЕ може верно да има изискване да са всички с катализатор иначе данъка двойно.
    Като го запазиш какво - ще си го сложиш обратно ли после?Или ще си го возиш в багажника?Примерно при Типо не се реже а се откача от болтове, обаче съм сигурен, че катализатора така или иначе е запушен, едва ли ще го сложа после. Особено ако съм на газ.
    Прикачени файлове
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Пази го, защото ако се окаже, че е задължително условие за да минеш на преглед ще го слагаш веднъж в годината за няколко часа
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
        Чакайте аз да попитам следното нещо - на дизел някой махал ли е катализатора и какъв е ефекта след това?Интересува ме, защото мойта кола е на 162 000 км и сигурно не е сменян никога Хубавото е че при мен се държи със скоби от двете страни и ако го махна ще си го запазя ... за всеки случай
        Че дизелите имат ли катализатори!? Или са някакви устройства с подобна функция!?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Mitko написа:
          Дизела има филтър за твърди частици. Не е точно катализатор.
          Така и аз съм чувал...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Mitko написа:
            Дизела има филтър за твърди частици. Не е точно катализатор.
            Баш си е катализатор А филтъра за твърди частици е друго, то пак служи за улавяне на саждите
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Искам да кажа на тези които си мислят че като минат на газ ще излъжат апаратурата Нестава мерят се 5 показателя от които на единия е ламбда, СО, СО2 и още някакви имаше ама не ги помня и на газ показателите скачат драстично и аз се учудих ама факт
              HONDA I-VTEC

Коментар

Така, днес ходих да махнат тази революционна техника - КАТАЛИЗАТОР Резултата е, че колата върви осезаемо по-леко и дърпа доста повече от преди. Сега вече мога да кажа, че има турбо В началото тръгнаха едни сериозни пушеци, но явно заради боклуците по тръбите След 5-7км се поизчисти, като припушваше малко във високите оборти при рязко подаване на газ.След 15км вече излизаше планински въздух :D Със сигурност има още доста сажди, които ще излязат тепърва, но важното е че вече не е тегава.Дано падне и разхода малко Запазих си уреда за всеки случай, но бих го сложил САМО ако трябва да мина на преглед Толкова е задръстен от едната страна, че нямам думи ... явно е оригиналния Колата леко вдигна обороти, сега са 850-900/мин. (преди 800-850) което е нормално
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Не знам дали е катализатор или филтър за твърди частици,но данъка на колата ми е 29лв.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    Не знам дали е катализатор или филтър за твърди частици,но данъка на колата ми е 29лв.
                    А мойта с катализатор данъкът е 129 лв :D :D опс грешка лелката в данъчното ми каза, че колата ми няма катализатор щото колите над 100 кс нямали катализатори каза тя хахах, брех от къде е разбрала, че съм го махнал хаха .... 1,6 16V
                    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
                    Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

blato написа:
                      Tornado написа:
                      А мойта с катализатор данъкът е 129 лв :D :D опс грешка лелката в данъчното ми каза, че колата ми няма катализатор щото колите над 100 кс нямали катализатори каза тя хахах, брех от къде е разбрала, че съм го махнал хаха .... 1,6 16V
                      то няма значениенад 101 к.с. не се използва намаление за катализатор и без това :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ето още малко впечатления след махането на катализатора - вчера закарах колата до Плевен - влиза в box за малко бояджийски работи. По магистралата - 150-160 ( с възможност за още ама не посмях до дупка), по другите пътища 130-40 (където го позволява разбира се). При положение че преди трудно вдигаше над 130, резултата е ясен... Колата върви доста повече особено във високите обороти. Засякох и разхода - от Околовръстното на Сф до входа на Плевен - 154 км, 11.4 л. газ или около 7.4 / 100 при газ до ламарината, не е зле.... Разстоянието го взех за час и 25 минути.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

mitaka написа:
                          Колега, имай предвид че на газ катализатора се запушва много по-бързо.Според мен вече е свършил.
                          Колега, все пак би ли обяснил защо на газ катализатора свършва по-бързо? Това съм го чувал и друг път, но обяснение не, а сигурно си има причина.
                          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

заради Н2О
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                              заради Н2О
                              Това съм го чувал - дай малко по-подробно физическо обяснение...
                              FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                              ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                Че дизелите имат ли катализатори!? Или са някакви устройства с подобна функция!?
                                Имат катализатори точно така се казват http://www.fiat.bg/index.php?pid=69&id_model=6&id_ver=8

Коментар

Working...
                                X