Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За катализатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За катализатора

Колеги, след почти година и 40000 километра на Бравата вече се замислям за евентуално махане на катализатора. Мисълта която ме навежда на това е защото е тръгнала да се прецаква меката връзка, което на староро ми пунто се случи точно когато се прееба катализатора. Забелязвам още и това че колата е станала леко по мудна от месец насам.Та в тая връзка - след като колата е карана на газ, а катализатора в Италия е сменян 2003 и вероятно е на около 80000 км ( от които 40000 на бензин и 40000 на газ) дали е за махане? И къде може да го видят това?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Във всеки един сервиз,където имат газ-анализатор,може да се провери...а също и "обратното "налягане преди катализатора-показател за проходимоста му.Най-лесно става с оптичен пирометър...трябва да има разлика в температурите на входа и изхода 60-80`С.Ако километрите 80К са реални,значи си в началото на "края" на живота на катализатора.
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Катализаторите не са много евтини. Затова ресурса им е около 100 000-120 000 км. преди изобщо да започнат да се задръстват. Трябва да гориш масло или да имаш някакъв проблем с мотора за да "замине" толкова бързо!
      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
      BlueStorm transforms . . .
      . . . !!!

Коментар

Не гори масло и мисля че проблем с мотора няма... Тогава остава варианта да не е сменян и да си е оригиналния ... на 186000 км.

Коментар

Откъде си сигурен че колата ти е само на 186000км

Коментар

Колега, имай предвид че на газ катализатора се запушва много по-бързо.Според мен вече е свършил.

Коментар

sstanchev написа:
              Откъде си сигурен че колата ти е само на 186000км
              Не мога да бъда сигурен на 100%, но от Март 2000 до септември 2005 - 5 г и 3 месеца, средно около 30 хиляди годишно - 150 хиляди, аз я взех с километраж на 150, ако го бяха въртяли - щеше да е 100 хиляди, както всички коли които се купуват в БГ, а другите 36-7 са си мои - за 11 месеца.А каква точно е логиката катализатора да се скапва (запушва ) по-бързо на газ? (Любопитство!)

Коментар

Мисля, че някъде тук е отговора: http://www.catalogue.bosal.com/pages...03298501Виж катализатора.По принцип не споделям идеята за махане на катализатора и замяната му с резонаторно гърне.Пък и не се знае от 2007г, накъде ще ни юрнат по тези въпроси.Да няма "Га яде кифтета...." Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

сега минах прегледмомчетата казаха че от догодина още ще се стегне положението
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                    Докато не ни задължат на преглед да се минава само в КАТ - нищо няма да се "стегне"!
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

то е ясно че винаги ще има "втори" начинно това може да се ограничи в известна стпен
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        sev написа:
                        Докато не ни задължат на преглед да се минава само в КАТ - нищо няма да се "стегне"!
                        И това не вярвам да помогне, помниш какво се случи скоро в КАТ - София

Коментар

колега аз моя го свалих сам и коли4ката ми се струва по добре :P МАХАЙ ГО както ти казва колегата не се знае на колко е км.
                          brava 1.4 12v.sx
                          drive fast or go home

Коментар

катализатор

колега аз моя катализатор го махнах от известно време колата си оправи мощноста но си и вдигна и расхода.вдигна го с горе-долу с 1 литар

Коментар

Re: катализатор

zazo написа:
                              колега аз моя катализатор го махнах от известно време колата си оправи мощноста но си и вдигна и расхода.вдигна го с горе-долу с 1 литар
                              колега тук ве4е можем да по спорим за тоя расход не ми се вярва да ти се ка4и расхода от махането на катализатора.ако тръгнеш по пътя на логиката ще видиш 4е няма на4ин да е от това
                              brava 1.4 12v.sx
                              drive fast or go home

Коментар

Working...
                              X