zgabrovski написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За катализатора
Collapse
X
-
Махнах го вчера тоя катализатор при един арабин на сливница, сложи ми гърнененце, смени ми меката връзка ( с трислойна която си взех от Стамболийски за 38 кинта) и за всичкото това - 20 кинта, като ми взе и стария запушен катализатор. Сега колата дърпа повече - явно е била зле работата, btw при него имаше и катализатори по 150 кинта с безплатен монтаж и 2 години гаранция.За тая процедура ЕМК 33 искаха 65 кинта като казаха за катализатота - 10-15 лв, но на арабина му висях на главата и го гледах да не направи някоя простотия...Колкото за километрите - вчера намерих забравена от италианците фактура за преглед на колата в Италия от март 2005 , в колоната "километри" е отбелязано 149 хиляди и нещо си, предвид че е вкарана в БГ септември 2005 явно наистина си е била на 152, както си я купих, което означава че е била и с оригиналния катализатор вероятно.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ако махнеш катализатора и нямаш познат в някои сервиз за минаване на преглед ще береш ядове.Аз днес едвам минах защото нямам катализатор и естествено вредните емисии са високи.казват че от другата година положението щяло да се затегне,имаше клиент с катализатор от 300 лв съвсем нов бил ама и той неможа да покрие нормите.Аз лично не съм съгласен с положението защото хем не ми го взимат впредвид когато плащам данък -128лв хем после що така с изгорелите газове.и тези лади как минават просто на тях всичко им е в норма ама здраве да е :DHONDA I-VTEC
Коментар
-
Аз мисля че когато си на газ си в нормите, нали за това е екологично гориво. Много ще ме знаят като ми мерят емисиите че съм на газ, ако ме карат да мина на бензин ще ги нахраня че колата е само на газ и така.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Нека и аз да кажа нещо - високото ниво на вредни емисии при махнат катализатор говори за неправилно изгаряне, т.е. има нещо нередно или износено по двигатела. Само да кажа, на имах преди едно БМВ Е36 и му бях махнал катализатора. За последно тази година минавах на технически преглед и имах същите притеснения като вас. Въпреки липсата на катализатор измерените стойности бяха двапъти под нормата, но съм сменял и свещите и филтрите, а и двигатела беше в отлично състояние.Та си мисля, че няма за какво да се притеснявате, горния факт и като се замисли човек все пак на Запад е пълно със стари Пежа и Рена и разни Фордове от преди 90г, като повечето от тях нямат катализатори по начало и си минават прегледите хората - зная го от личен опитСега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
-
Чакайте аз да попитам следното нещо - на дизел някой махал ли е катализатора и какъв е ефекта след това?Интересува ме, защото мойта кола е на 162 000 км и сигурно не е сменян никогаХубавото е че при мен се държи със скоби от двете страни и ако го махна ще си го запазя ... за всеки случай
http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
sstanchev написа:Всички катализатори долу. Хората битурбо слагат (второто за да изтегля изгорелите газове) ние тука си обсъждаме дали да си имаме тапа в ауспуха.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Re: катализатори
kluchar написа:Като ги махате КАТАЛИЗАТОРИТЕ си ги ПАЗЕТЕ може верно да има изискване да са всички с катализатор иначе данъка двойно.В провинцията още се забелязват доста изгнили патрулки :D
http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Re: катализатори
kluchar написа:Като ги махате КАТАЛИЗАТОРИТЕ си ги ПАЗЕТЕ може верно да има изискване да са всички с катализатор иначе данъка двойно.Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар