Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забавяне на загасване на лампичката за маслото след старта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Забавяне на загасване на лампичката за маслото след старта

на двигателя и включването и по време на движение през две-три-пет минути. Като светне, държи по 4-5 секунди. Това е от вчера. Колата е Фиат Пунто, стар модел, от 1999 г. Карам я от 6 години, километражът показва 103 000 км. Не знам колко е действителния пробег. Преди месец смених оригиналния съединител, който беше много изразходван. Чудя се дали не е изхабена вече маслената помпа? Проверих маслото - има достатъчно - на максимума. Дали е рисково да се кара при това положение?

Първо смени датчика на маслото- около 10 лв. е и пиши как е.
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

На мен на аудито ми е така. Когато я паля сутрин студена ми свети лампата за около 4 секунди и ми тракат повдигачите. През деня вече като го паля по бързо гасне. При тебе как е , има ли тракащи повдигачи? Ако е така, според мен проблема е в клапана който задържащ маслото в системата, и като не работи както трябва, маслото от главата се стича на долу и от там трябва време за да се напълни системата, и затова лампата гасне по бавно. А шанса да е помпата виновника, не знам. Според мен преди нея ще се износят лагерите на вала. Но за сега пробвай с датчика.

Коментар

КИМИ написа:
        Първо смени датчика на маслото- около 10 лв. е и пиши как е.
        Благодаря. Лесно ли се сменя?...Трябва ли задължително монтьор да го направи?

Коментар

Не е трудно- може сам да си го смениш.
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

А според мен, масления филтър ти е Текнеко и е за изхвърляне.

Коментар

Airfan написа:
              Откакто видях темата се чудех как беше марката, за да я напиша Подкрепям !
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                Airfan написа:
                Откакто видях темата се чудех как беше марката, за да я напиша Подкрепям !
                и аз
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ако се окаже друга причината, как ли ще коментирате ? Иначе и аз това си помислих, но само защото го знам от Airfan, не от личен опит
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Карах с такъв филтър точно 400км. или по скоро 4 часа, и то защото сменяхме маслото един петък в пред дискотечно време и аз тръгнах за Силистра. на следващия ден си го смених, с друг филтър и проблема който е цитирал колегата изчезна. Но повярвай ми да тръгнеш на дълго с подобно дразнещо нещо е малко притеснително

Коментар

Ква е причината в филтъра за да гасне бавно лампата, има някъв клапан в него дето не държи масло ли? и с всяко палене трябва на ново да подкачва масло в цялата маслена магистрала ?
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Обема му е по малък и ако питаш мен изобщо няма клапан но съм го разглеждал в детайли просто го засилих към кофата

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Карах с такъв филтър точно 400км. или по скоро 4 часа, и то защото сменяхме маслото един петък в пред дискотечно време и аз тръгнах за Силистра. на следващия ден си го смених, с друг филтър и проблема който е цитирал колегата изчезна. Но повярвай ми да тръгнеш на дълго с подобно дразнещо нещо е малко притеснително
                          След последната смяна на масло и филтър съм минал 7 000 км. Чудя дали заради проблема да не се съобразявам в момента с правилото за смяна на масло и филтър на 10 000 км и да направя сега смяната. Все пак, става дума за вероятни причини за това постоянно забавяне на гасненето, присветване и гаснене - досега 2 на брой: 1. проблем с индикатора; 2. проблем с филтъра, особено ако е Текнеко, според уважаемите участници във форума. Явно, ще трябва да се примиря, че може и да направя някои излишни разходи, ако се окаже, че не съм се насочил към вярната причина...

Коментар

Ами колега, диагностицирането по интернет форумите неизбежно носи риска от излишни разходи.Тук има много знаещи колеги, които биха дали много добри идеи, ама само идеи - разходите и опитите са си за твоя сметка!Освен възможността да е от филтъра или датчика, може и да е от маслото например - ако е калпаво и за тези 7000км е станало съвсем рядко.Истината е че трябва да се пробва.Ти все пак се радвай, че колата ти е с почти най-евтината поддръжка на пазара...Щая да те видя ако беше с някое ЖТД и съмнения за повреден дебитомер и/или регулатор на налягането, инжектори или не дай си боже нафтова помпа... Всички тези части струват колкото едно Пунто
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Какво им е на текнеко филтрите. Само с такива карам, обаче не съм обръщал внимание кога гасне лампата...

Коментар

Working...
                              X