Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лагери на алтернатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лагери на алтернатора

Здравейте!Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?
    Punto ELX MPI 90

Re: Лагери на алтернатора

Spuky написа:
    Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?
    Да! За генератор" Magneti-Marelli"6332 1253 Type A 1271-85 A, 14 V какъвто е на Пунто-90, лагерите са 6003-2RS1, 6303-2RS1/SKFВсе пак,обаче,провери какъв е типа на генератора,защото комплектацията може да е различна от тази...Съветвам операцията да се направи в сервиз,защото самото сваляне на генератора не е лесно /вади се полуоската или се демонтира помпата на сервото /Освен това ,за да се стигне до лагерите,се разпоява плочката с диодите, четките и регулатора,а самите лагери се вадят със скобаУспех !
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re: Лагери на алтернатора

Spuky написа:
      Здравейте!Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?
      Колега, съветвам те (от личен опит) да смениш лагерите в най-скоро време! Като купих моята кола, лагерчетата свистяха, но аз не го взех под внимание, и след едно ходене до Пловдив на почти маскимални обороти, алтернатора от вътре се беше почти заварил, от него нищо не ставаше после. Лагерите бяха блокирали и от там цялата беля.а също като го свалите, погледнете как са четките, за да не го сваляш в скоро време пък за четки

Коментар

Колега,смяната на лагерите на динамото не е елементарна работа и вьпреки изчерпателната информация на VESKO , смятам че трябва, да си купиш лагерите/за да не те подведат с марката/ и да потьрсиш сервиз! Тези лагери са оборотно най-натоварени /12-15000 об./ макс. и задьлжително да са маркови!!!

Коментар

Вече е друга работа !!!

Благодаря на всички за съветите.Ето какво направих.Свалихме с моя майстор динамото. Наистина наложи се да разкачим помпите.Намерихме майстор електричар, който отвори динамото. Лагерите са точно тези дето каза Веско. Купих френски - 11 лв малкия и 16 големия.Четките бяха добре. После сглобихме всичко и сега е 6. Не се чува изобщо.Тази сутрин обаче чух леко бълбукане от парното. Предположих, че е останал въздух в системата.На радидиатора нямам кранче за обезвъздушаване. Имам една тапа с винт на единия от маркучите.Развихме я и от там излезе малко въздух. Сега като че ли съвсем слабо балбука, но майстора каза че би трябвало сама да се обезвъздуши.Някакви идеи?
          Punto ELX MPI 90

Коментар

Поспаднала ти охладителната течност. Пробвай я когато е загряла и ти работи двигателя, много внимателно да я обезвъздушиш през тази пробка. След това долей антофриз и пак повтори процедурата. Ако нямаш теч някъде - след 2-3 опит всичко би трябвало да ти е ОК.

Коментар

Working...
            X