Здравейте!Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лагери на алтернатора
Collapse
X
-
Re: Лагери на алтернатора
Spuky написа:Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?Ex. Grande Punto Driver
-
Re: Лагери на алтернатора
Spuky написа:Здравейте!Имам свистящ неприятен звук, който се оказа че идва от алтернатора. Майсторите казаха че е заминал някой от 2-та лагера.Някой сменял ли е тия лагери и има ли опит с подобен проблем?
Коментар
-
Колега,смяната на лагерите на динамото не е елементарна работа и вьпреки изчерпателната информация на VESKO , смятам че трябва, да си купиш лагерите/за да не те подведат с марката/ и да потьрсиш сервиз! Тези лагери са оборотно най-натоварени /12-15000 об./ макс. и задьлжително да са маркови!!!
Коментар
-
Вече е друга работа !!!
Благодаря на всички за съветите.Ето какво направих.Свалихме с моя майстор динамото. Наистина наложи се да разкачим помпите.Намерихме майстор електричар, който отвори динамото. Лагерите са точно тези дето каза Веско. Купих френски - 11 лв малкия и 16 големия.Четките бяха добре. После сглобихме всичко и сега е 6. Не се чува изобщо.Тази сутрин обаче чух леко бълбукане от парното. Предположих, че е останал въздух в системата.На радидиатора нямам кранче за обезвъздушаване. Имам една тапа с винт на единия от маркучите.Развихме я и от там излезе малко въздух. Сега като че ли съвсем слабо балбука, но майстора каза че би трябвало сама да се обезвъздуши.Някакви идеи?Punto ELX MPI 90
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар