Здравейте колеги, днес стана нещо много странно, от всички скорости, само четвъртата нещо неще да влиза, или ако влезе е много зор и с много дърпане и ми се наложи от Търново до Троян от трета директно на пета. Дайте предложения какво да погледна. С другите скорости не е така - те са си пушка. Благодаря Ви предварително за отговорите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
четвърта скорост влиза много зор
Collapse
X
-
Не е задължително да е синхронизатор.Някои Брави са с лостов механизъм(не жила),а от опит знам,че понякога засича и не влизат скоростите както трябва или въобще.Наистина трябва да се пробва при загасен и при запален двигател има ли разлика и ако и на загасен не влиза както трябва(лостът се подвежда,но запира по-рано),то може и да не е от кутията,а от привода.Предполагам при жилата също може да се случи подобно нещо.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Тая кола не мога да я разбера - днес следобед я покарах малко, пробвах да си сменям предавките на изкл. двигател и си влизаха почти без проблем, после я запалих и пак пробвах - трябваше съвсем малко усилие да се положи при излизането на скоростния лост от 4-та, но ме съмнява, че утре вече няма да имам проблеми с това - на какво се дължи, не мога да си обясня :Ivasilaki87
FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.
Коментар
-
Синхронизатора можеш да провериш доста елементарно. 1. Автомобила на равно място2. Работещ двг3. Без дръпната ръчна4. Без да пипаш педала на съединителя, натискаш бавно и плавно скоростния лост в посока за включване на съответната предавка. Ако синхронизатора е изправен ще усетиш леко помръдване от автомобила, без да хърка, като тогава спираш с натиска. Ако директно изхърка, работата е ясна. Може да има проблем във вилката, но пак трябва разглобяване.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар