Автомобила ми е с двигател 1.8 115 коня МАРЕЯ седан 1997 година на производство.Проблема ми е ,че забелязвам ,когато подавам газ , дори много бавно и внимателно, автомобила се ускорява с неприятен тласък а когато се отнеме газта , забива рязко муцуната.Въпроса ми е, дали това е нормално , или трябва някакъв реглаж да се извърши , за отстраняване на този неприятен поне за мен тласък.Ако , съм достатъчно ясен това се усеща много , когато съм на ниска предавка и се опитвам да поддържам постоянна равномерна ниска скорост.Както казват старите майстори колата сеца..Ако някой знае нещо по въпроса моля да сподели, как може да се отстрани това придърпване, което ме дразни много.Очаквам с интерес и надежда вашите отговори и съвети, особено от колегите с големи познания по автомобилите на обичаната от нас марка ФИАТ ,дали това е нормално или не.Колата се кара само на бензин.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно вървежа на автомобила
Collapse
X
-
аз пък си мисля, че е нормално - в ниските предавки има голям въртящ момент. иначе, ако съм те разбрал правилно, де - да кажем на втора се опитваш да поддържаш 10-15 км/ч. в този случай и при мен се лашка колата, а 1.8 направо би трябвало да се опитва да я скъса на 2.п.с. в тоя режим, ту ти поддържаш с педала на газта работата на двигателя, ту моторчето на празния ход и в компа става пълна каша. при бензиновите това не е гот.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар