Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с амбреажа, помощ колеги!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм с Браво 1.6 1999 също имах проблем с ДЪЛГОТО жило.След като се скъса оригиналното (или поне това с кето беше колата като я взех)Сложих ново,но на полеви условия че се скъса на кофти место.След смяната педала беше много твърд ама много.Жилото издържа точно 2000км. Помислих че е било менте,но се оказа че си е наред.Ето какво направи аз с новото жило:1.Разтопих грес и напълних яко жилото2.Поставих го без да има никакво напрежение по жилото (усуквания и др.)3.Там където жилото прави обратен завой е най-добре да не опира никъде.Между другото бях пускал подобна тема и там един колега обясни,че на кола с дълго жило може да се сложи и късо,но се слага нещо допълнително,което може да се ползва от старото скъсано дълго жило.Аз ако не се бях справил с проблема щях да пробвам този номер с късото жило.Защото това дълго жило и този обратен завой,който прави е малоумна работа.
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

veskobravo написа:
      Аз съм с Браво 1.6 1999 също имах проблем с ДЪЛГОТО жило.След като се скъса оригиналното (или поне това с кето беше колата като я взех)Сложих ново,но на полеви условия че се скъса на кофти место.След смяната педала беше много твърд ама много.Жилото издържа точно 2000км. Помислих че е било менте,но се оказа че си е наред.Ето какво направи аз с новото жило:1.Разтопих грес и напълних яко жилото2.Поставих го без да има никакво напрежение по жилото (усуквания и др.)3.Там където жилото прави обратен завой е най-добре да не опира никъде.Между другото бях пускал подобна тема и там един колега обясни,че на кола с дълго жило може да се сложи и късо,но се слага нещо допълнително,което може да се ползва от старото скъсано дълго жило.Аз ако не се бях справил с проблема щях да пробвам този номер с късото жило.Защото това дълго жило и този обратен завой,който прави е малоумна работа.
      Колега, мерси, по-късно слизам да пробвам със смазка. Мисля, че ще стане а как да разбера дали е късо или дълго жилото

Коментар

Дългото отива напред към бронята и прави обратен завой,а късото отива директно от педала към вилката на съединителя.Имат голяма разлика в дължината не можеш да ги объркаш.Успех!

Коментар

veskobravo написа:
          Дългото отива напред към бронята и прави обратен завой,а късото отива директно от педала към вилката на съединителя.Имат голяма разлика в дължината не можеш да ги объркаш.Успех!
          Мерси!

Коментар

Колеги ето и снимка на жилото. Усукано е кофти и мисля,че това му създава напрежение. И мисля,че е дългото жило това, няма как да е късо. Намазахме го колкото можахме с грес. Как да постъпя от там насетне, давайте мнение?
            Прикачени файлове

Коментар

Да колега дългото жило е това.Така като гледам от снимката е опирало по водните съединения.Как го мазахте с грес? Най-добре го свали и го пълни докато не протече от другия край.И при слагането гледай да не се усуква и да не опира никъде и да няма напрежение като педала не е натиснат.Успех!

Коментар

veskobravo написа:
                Да колега дългото жило е това.Така като гледам от снимката е опирало по водните съединения.Как го мазахте с грес? Най-добре го свали и го пълни докато не протече от другия край.И при слагането гледай да не се усуква и да не опира никъде и да няма напрежение като педала не е натиснат.Успех!
                Еха, ами доста леко го смазахме, ма щом казваш да го напълня,така да е добре,ами има ли вариант да се намери и да му се сложи късо жило, което да не създава проблеми? Смисъл "да няма напрежение като педала е натиснат"

Коментар

Ако го смажеш както трябва и с това няма да имаш проблем
                  Peugeot 307 2.0i ГИ
                  ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Доста подобно е като на 1,8. Колега, не знам от снимката ли е, но ми се струва, че много ниско идва от към купето и прави много остър завой. Моето беще така и правеше проблем, но сега минава на нивото на тръбите за климатика и е ОК.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Не е доста подобно, направо си е същото като за 1.8
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

veselin10 написа:
                        Доста подобно е като на 1,8. Колега, не знам от снимката ли е, но ми се струва, че много ниско идва от към купето и прави много остър завой. Моето беще така и правеше проблем, но сега минава на нивото на тръбите за климатика и е ОК.
                        Ми колега завоя си е кофти и лежи малко над тръбите за климатика.. да се снижи нивото или какво предлаш утре отивам да го смазвам както посъветваха колегите)

Коментар

Колеги тъпках тъпках.. много малка пролуката на жилото през, която да вкарам греста, и вие ли така бяхте

Коментар

Goosebumps написа:
                            Колеги тъпках тъпках.. много малка пролуката на жилото през, която да вкарам греста, и вие ли така бяхте
                            Бавно става требва търение и студена бира да имаш :D Разтипи греста и вкарвай със спринцовка докато вкарваш греста в кожуха движи жилото на горе на долу за да влиза по-лесно.Успех!

Коментар

при мен минава горе-долу от тук:
                              Прикачени файлове
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veskobravo написа:
                                Goosebumps написа:
                                Бавно става требва търение и студена бира да имаш :D Разтипи греста и вкарвай със спринцовка докато вкарваш греста в кожуха движи жилото на горе на долу за да влиза по-лесно.Успех!
                                Колега мерси за съвета със спринцовката, зареждам се и пак се захващам, колеги кучки са тия жила мами*ката им

Коментар

Working...
                                X