Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с амбреажа, помощ колеги!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с амбреажа, помощ колеги!

Колеги случая е следният: Миналото лято амбреажа ми замина съединителя, последва смяна, уж нов - Valeo. След, което и ново жило, и оттам се почна до сега, първоначално всичко е ок, след малко време, педала става все по-твърд и корав (на съединителя). При, което се регулира и пак същото се случа. До са 3-4 жила съм сменял. Кое е блокирало, кое се е късало, се проблем. Наскоро пак скъсах жилото, сложихме ново и същата песен - от корав по корав, а скоростите едвам влизат. Оригинално били жилото, пък незнам си какво, дръжки,всеки път едно и също. Дайте, моля компетентни мнения по въпроса? Къде да търся проблема, може би съединителя е менте..?

Според мен проблема ти е в жилото,мисля че трябва хубаво да му напълниш кожуха със смазка и ако тогава пак е твърд,търси проблема в съединителя.
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

jordan85 написа:
      Според мен проблема ти е в жилото,мисля че трябва хубаво да му напълниш кожуха със смазка и ако тогава пак е твърд,търси проблема в съединителя.
      мерси,чувал го бях това, ще опитам.

Коментар

Re: Проблеми с амбреажа, помощ колеги!

все на едно и също място ли ги къса жилата?Възможно е при поставянето жилото да е посукано в кожуха. При натискане и отпускане на педала, не се движи както трябва. При мен лично се е случвало. Лено може да го провериш като вдигнеш педала на съединителя, и освободиш самото жило от механизма за закачане към педала.Както е писал и колегата, смазката е препоръчително-задължителна.Провери как върви жилото по купето. Ако е от дългите, дали няма някъде твърде огънато, натиснато...знам ли

Коментар

С тази подробност, че новото жило си върви с новия кожух и си има смазка вътре така, че това няма да помогне. Колега, ти само феродовия диск ли смени или и притескател, лагер и т.н. ? Освен това, как върви жилото към кутията ? Прегъва ли се някъде ? Има ли нещо което да го притиска или да го пречупва ?
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Re: Проблеми с амбреажа, помощ колеги!

Goosebumps написа:
            Колеги случая е следният: Миналото лято амбреажа ми замина съединителя, последва смяна, уж нов - Valeo. След, което и ново жило, и оттам се почна до сега, първоначално всичко е ок, след малко време, педала става все по-твърд и корав (на съединителя). При, което се регулира и пак същото се случа. До са 3-4 жила съм сменял. Кое е блокирало, кое се е късало, се проблем. Наскоро пак скъсах жилото, сложихме ново и същата песен - от корав по корав, а скоростите едвам влизат. Оригинално били жилото, пък незнам си какво, дръжки,всеки път едно и също. Дайте, моля компетентни мнения по въпроса? Къде да търся проблема, може би съединителя е менте..?
            Колега :D ,повече ми мирише на ментак съединител ,и незнам дали и аксиалния лагер да не е и то проблемен проблемен.При толкова жила сменени, и все така твърд педал,ми говори че не е проблема в жилата.По съм склонен проблема в тези два елемента,без да свалиш скоростна кутия няма как да се разбере. P.S-също споменаваш за трудно влизане на скорости,което пак клони към аксиален лагер или съединител.....
            Fiat palio 1.7td

Коментар

Колега пробвай като запалиш колата и като работи на празен ход дали се чува виене от към кутията,ако се чува и като натиснеш съединителя спре значи лагера си заминава.Така както описваш проблема ми се струва,че лагера е тръгнал да се вкопава в диафрагмата на притискателя.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Първо ще пробвам със смазка и ще видя как върви, идея нямам дълго ли е, късо ли е .. всички дискове са сменени, не разбирам много как стоят нещата със съединителите, но всичко е ново, понеже всичко замина. Тоест - феродо,притискателен,аксиален или както е още,но да всичко е ново, съмнява ме да не са ми сложили ментак и да са ме изиграли пишман майсторите. Ще погледна дали има пречки покрай жилото или как върви. Относно виене, няма никакви проблеми колега. Няма виене.. продължавам да издирвам и утре диагноза

Коментар

Да позная ли , че колата е 1,8 16v ? Ако съм познал, проблема не е нито в съединителя, нито в жилото..... а в монтажа на жилото! Минава по точно определен път и ако не е от там затяга. Другото специфично за модела е, че вилката на съединителя не се мести от жилото, а от кожуха му. Ако съм познал мотора, не се хаби с други експерименти ами ми драсни на лично и ще се помъча да ти обясня. Аз го имах този проблем и на третото жило на една от неделните срещи ми го оправи колега от форума за 30 мин. пред пицарията.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                    Да позная ли , че колата е 1,8 16v ? Ако съм познал, проблема не е нито в съединителя, нито в жилото..... а в монтажа на жилото! Минава по точно определен път и ако не е от там затяга. Другото специфично за модела е, че вилката на съединителя не се мести от жилото, а от кожуха му. Ако съм познал мотора, не се хаби с други експерименти ами ми драсни на лично и ще се помъча да ти обясня. Аз го имах този проблем и на третото жило на една от неделните срещи ми го оправи колега от форума за 30 мин. пред пицарията.
                    Мда ако е 1.8 жилото прави проблем, възможно е да е и от тампона ако е разместен дори и на 1 см. Проблем може да прови от изкривена вилка.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги 1.6 16V съм. При него същия проблем ли е като с 1.8 ?

Коментар

Някой с 1,6 да помага ...там съм бос ...
                        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

При 1.6 има два вида жила,едното е късо а другото е доста по дълго.При по дългото е нужно допълнително смазване,тъй като прави едни завои и чудесии.При късия вариант не знам как е захващането.
                          Peugeot 307 2.0i ГИ
                          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

При мен минавапод акумулатора ,стига почти до фара изавива назад .Жилото е хванато за кутията и лоста се задвижва от бронята .марея 99г 100 16в
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Моето жило също горе долу се пада до акумулатора, под неговото равнище, ще я погледна утре и трябва да разбера късо ли е, дълго ли е жилото

Коментар

Working...
                              X