Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виене от хидравликата при пълен десен-ляв

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виене от хидравликата при пълен десен-ляв

Вчера сменях ангренажен ремък + ролки и след това забелязах, че когато подам газ, а волана е пълен десен-ляв ВИЕ! Не е каре определено, виенето го има, когато колата е на място. Възможно ли е пистовия ремък да не е сложен добре?
    FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
    То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
    Fiat Auto S.p.A

Това виене е нормално. При пълен ляв или десен рейката вече няма механичен ход и натоварваш помпата. Не е желателно да се стои в това положение. Е, не съм чул виенето, но ако няма никакъв шум в другите позиции, всичко най-вероятно е наред.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И при мен е така. И аз съм чувал че е нормално, просто когато без да се усетя съм навил пълен десен/ляв, веднага връщам волана, за да спре виенето.
      Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Провери нивото на хидравличната течност.Ако се налага долей, но внимавай с цвета.Ако е червена, допълни с червена.При намаляло доста ниво, обикновено вие така.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

На ежедневното типо беше така и след около 5 годи хвърли помпата. След смяната и с такава от браво (същата само че чугунена) вече го нямаше това виене в двата края.Карай така и внимавай да не държиш прекалено дълго на тея позиции. Ако тръгне да си заминава помпата то ще почне едно виене и стържене от към помпа, но може и да смениш колата преди това! :D
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

В крайно положение на волана независимо в каква посока до сега не съм се качвал на кола, на която да не вие помпата. Все пак не е зле да отвиеш тапата и като завиеш до край да видиш въобще остава ли някакво масло в съда. Това с доливането съм го правил, но не помогна след което се наложи да сменя маслото в системата. Обаче майстора, който го смени толкова е бил и майстор, защото се върнах да си купя още един литър да си долея, че като завих до край се оказа, че не остава масло.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Просто си смени маслото на хидравликата и ще се пооправи ако те дразни, 1 л. АТФ стига и струва 10-15 лв.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

От доливане се пооправи - 20лв 1л. немско масло пълна синтетика (зелено).
                FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
                То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
                Fiat Auto S.p.A

Коментар

Working...
                X