Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въздушен филтър - омасляване и още...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въздушен филтър - омасляване и още...

Става дума за колата от подписа. 1. Сигнал за проблем ли е омасляването на въздушния филтър. Филтъра е на 5-6 месеца. Не че целия е плувнал в масло, просто в едната си част е омаслен. Нормално ли е това?2. Взе да се появява един нехарактерен шум(ззззззз) при подаване на повечко газ при по-високи скорости. Чува се в задната част на автомобила. Не винаги го прави но напоследък зачести. Имах възможност да го наблюдавам-пътувах до морето и обратно тази седмица. Чувал съм го като съм се возил в разни дизелаци. Това някъкъв проблем в отвеждането на изгорелите газове ли е или? Трябва ли да се притеснявам?
    Fiat Punto 1.7TD

Все пък няма ли някой мнение по въпросите ми?
    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

По 1: Нормално е.
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

провери си турбото

Коментар

Аз мисля че не е нормално да има масло във филтъра вероятно двигателя е на доста километри.

Коментар

Карай не се стряскай

Коментар

jorko написа:
              провери си турбото
              Това сериозно ли или се майтапиш. Питам защото не съм си водил колата откакто съм я взел на диагностика(двигател...) а ми се иска.
              chuni написа:
              Аз мисля че не е нормално да има масло във филтъра вероятно двигателя е на доста километри.
              Незнам на колко километра е - реални. Иначе се държи доста прилично.Тука може би е мястото да попитам знае ли някой къде в Пловдив мога да си направа диагностика - двигател, компресия, турбо... Или по скоро къде е добре да отида и колко би ми струвало?
              Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
                jorko написа:
                провери си турбото
                Това сериозно ли или се майтапиш. Питам защото не съм си водил колата откакто съм я взел на диагностика(двигател...) а ми се иска.
                Ако е тръгнало за си заминава може и да шуми повече , а може и да мята масло през студената част в посока филтъра , но това на диагностика с компютър няма да се появи със сигурност ...

Коментар

а как мога да разбера дали имам проблем с турбото освен шума... Нещо друго характерно?
                  Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Аре стига глупости оставете човека да си кара колата на спокойсвие

Коментар

bogidar написа:
                      а как мога да разбера дали имам проблем с турбото освен шума... Нещо друго характерно?
                      увеличен луфт на остта и омасляване на турбо-пътищата , плюс външно омасляване на самата турбина

Коментар

sstanchev написа:
                        Ами той човека пита от какво е омасляването, а Жорко му обяснява Това, че турбото на колегата е взело да си взима довиждане не значи, че може да му кажеш " ... карай спокойно ..." Аз лично за турбо коли смея да се доверя на Жорко
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                          Ами той човека пита от какво е омасляването, а Жорко му обяснява Това, че турбото на колегата е взело да си взима довиждане не значи, че може да му кажеш " ... карай спокойно ..." Аз лично за турбо коли смея да се доверя на Жорко
                          Колега, ще те помоля утре на светло да си си видиш въздушния филтър. Просто искам да ми кажеш как е при теб. Има ли наличие на масло(частично омасляване) по филтъра или в кутията. Много ще ми е интересно.edit: Бих помолил и други колеги с Punto TD да направят същото. Нищо работа е...
                          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                            sstanchev написа:
                            Мерси , но все пак мнението ми по тукашната тема е вследствие на опит , а не на copy/paste , така че може и да греша за много неща ....

Коментар

Добре бе пич ако кара и се притеснява и ако кара и не му пука турбото ще се строши все по едно и също време и вервай ми ще разбере. А така най- много да накарате човека да се влачи по сервизите и да го "разтрият" финансово.

Коментар

Working...
                              X