Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джантите и размерите.....

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Джантите и размерите.....

    Абе от кви модели стават на фиатките ни джанти???Аз мисля че от VW ставаха,ама не помна
    _______________________________________
    0885261834

    #2
    Разстоянието при Fiat, Alfa, Lancia е 98мм, на VW е 100мм. Te стават някакси, обаче при завиване на болтовете се получава напрежение в тях. Не е препоръчително да сагаш такива, освен ако не използваш болтове който са предназначени точно за тези случаи. Под главата на тези болтове има една "чинийка" която при стягане се намества по отвора за болта на джантата.

    Коментар


      #3
      Плаващи болтове им викат, но са относително скъпи. Ако проблема е само в разстоянието 4х100, т.е. са правилния офсет, подходящата широчина и т.н., проблема е никакъв да сложиш 4х100 на Фиат. 1мм на отвор съгласете се не са проблем за обработка. Важно е какъв е диаметъра на централния отвор, който при 4х100 джанти обикновенно е по-голям от 4х98. Правят ти втулки, примерно по 2 лв. всяка и си падаш на ... Има и начин със фланци, но там, работите са в друга посока.

      Коментар


        #4
        ТУК има интересни мнения

        Коментар


          #5
          ами защо не си сложиш джанти за фиат. едва ли толкова трудно се намира. а и тези болтове маи излизат доста скъпо...
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

          Коментар


            #6
            цена-4лв/брhttp://www.kristo-2.com/contacts.htm

            Коментар


              #7
              Са ще вида кви джанти ще ми докарат от италия,но се отказах от 16ки заради цената на гумите (205/40/16) и заради возията...Сигурно ще си зема некой 15ки с 195-205/50/15....Мерси за информацията
              _______________________________________
              0885261834

              Коментар


                #8
                Аз карам с джанта от Сеат - трепач
                Почиствам пътни знаци.

                Коментар


                  #9
                  Може ли вьпрос4е за Брава???

                  За Брава-Искам да си взема яки джанти например от новото Стило много са ефектни и цената им е добра.Може би се сещате но да са 15-кии с по-широ4ки гуми-Ще стане ли ,нема ли да опира някаде ,ако са ниско профилни гумите 15-ки???Какви размери трявва да са??Които знае моля ви да ми отговори???Благодаря!!!
                  //// FIAT ////

                  Коментар


                    #10
                    petioffi, тъй като си нов във форума, ще ти поясня някои леки неща, първо прочети правилата, тогава поствай теми, и то не по няколко пъти, на латиница или с употреба на "4" и "6", и такива, които са вече коментирани, като ти в твоите 4 поста вече си направил... За да получаваш съвети, уважавай правилата на форума, както и членовете. Ако това не ти е по вкуса, съжалявам. Дотук с общите глупости. На въпроса ти, нееднократно е писаноно темата за размера на гумите, поогледай и намери някой калкулатор за гуми, така ще можеш да избереш подходящ размер 15’’, които да са високи колкото 14’’, които имаш. За широчината също, ако караш със 185(гадая, щото не си писал нищо) 195/15’’ няма да са ти проблем. От 4 на пет болта се минава като смениш главините или мостовете с такива, или си направиш фланци с достатъчна дебелина за съответния преход. И двата случая са неособено добри за теб, в първия кинти, втория проблеми с геометрията на окачването, допулнителни мероприятия да не опират гумите(ограничители хода на пружините, по-твърди такива и др.) Купи си с 4 болта на 98мм и бъди спокоен. Има доста ужасно красиви такива джанти за Фиат, Алфа, Ланча щом ще взимаш нови.

                    Коментар


                      #11
                      здравей, тук има калкулатор, пишеш твоя размер 185/60 R14 горе а отдолу експериментираш с размери на джанти и гуми, старай се да спазиш диаметъра на колелото и няма да имаш никакви проблеми, чел съм че разлики до 2.5% са допустими. Успехhttp://www.boriana-bg.com/polezno/calculator2.htm
                      FIAT Stilo 1.4 16V
                      FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

                      Коментар


                        #12
                        Абе кажете от къде да си зема билтове и втулки за щантите си,вече си взех ама са 4х100 и ми трябват фтулки....
                        _______________________________________
                        0885261834

                        Коментар


                          #13
                          Има пластмасови по гумаджийниците до колкото знам. Аз ти препоръчвам един стругар, за 15 мин. си готов и няма да е скъпо опреденено.

                          Коментар


                            #14
                            На гумаджийницата на тунела Люлин знам че иматТел./Факс: 02/840 23 79Тел: 02/840 23 840888 33 16 300889 25 50 550888 93 52 62а ето и сайт:http://www.kristo-2.com/

                            Коментар


                              #15
                              За да не отварям нова тема искам да ви питам тука, какво е най-добре да направя. На джантите ми си почва доста да личи като погледнеш под тазовете как е избила яко ражда. Какво да направя? (можеби да ги боядисъм, но с каква боя е най-добре?)
                              FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

                              Коментар

                              Working...
                              X