Здравейте с поредния тъп ама за мен важен въпрос. Гледах си маслото в двигателя Пунто 1.1 94 г. и е на минимума, видях откъде се долива, една капачка черна на която пише FIAT Олио отляво на двигателя, опитах се да я отворя като я издърпвам, ама не ще, иначе си хлопа, има ли някакъв чалъм (нещо със завъртане, пробвах ама отзад има едно огънато на капачката трябва да го запретна или какво, страх ме е да не го скъсам....) или да дърпам колкото мога....и още един въпрос тоя дето ми сменя маслото не ми даде за доливане и сега не помни какво точно масло ми е сложил (помни че било май полусинтетика ама кой производител не помнел и аз бях толкова отнесен че не питах, аматьорска му работа) и сега се чудя какво да си купя за доливане че да не го пресека и да не стане нещо сериозно. Благодаря за отговорите, верно че само питам ама за да съветвам някой не му разбирам, така че съжалявам че съм само консуматор.........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се отваря капака за наливане на масло в двигателя???
Collapse
X
-
За капачката-дърпай смело!Хвани я с две ръце на две различни места, където ти е удобно и дърпай!За маслото-няма да го пресечеш споко.За доливане си вземи някое полусинтетично масло, което да има характеристики ,в които да фигурира цифричката или 15 или 16 Успех! :P== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Хлабава и пропускаща капачка Пунто 1.1 94 г.
За много години, колеги ! Живи и здрави и безаварийно! Извинявам се предварително, но не успях да намеря друга тема по въпроса. Капачката на Пунто 1.1 моноинжекцион 1994г. ми се вижда доста хлабава и около нея има малко масло. Не виждам никакво уплътнение. Това за мене не е нормално. Да търся ли друга капачка ? Благодаря предварително !
Коментар
-
javor_bg написа: Преглед на мнениетоЗа много години, колеги ! Живи и здрави и безаварийно! Извинявам се предварително, но не успях да намеря друга тема по въпроса. Капачката на Пунто 1.1 моноинжекцион 1994г. ми се вижда доста хлабава и около нея има малко масло. Не виждам никакво уплътнение. Това за мене не е нормално. Да търся ли друга капачка ? Благодаря предварително !Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
И зако да купува нова като ш остава старата? Нека първо да види дали няма да са счупи като земи да я дърпа, а за масло кот си харесаш в кауфланд или по бензиностанциите само да е двигателноLANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Ако е от този тип капачка за масло в което съм убеден на 100%, няма опасност да се счупи, защото е гумена.
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
javor_bg написа: Преглед на мнениетоКолеги, купих капачка на Febi Bilstein за около 10лв и едвам я сложих преди 2 часа, но сега вече не е хлабава и разликата е огромна! Запазихме за всеки случай старата. Благодаря !браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Там би трябвало да има и една спирална решетка, която трябва да се почиства, още на Жигулите италианците слагаха такава и на това Пунто също фабрично я има.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар