Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето на колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето на колата

Привет ! Имам огромен проблем с паленето на колата ми.При завъртането на ключа от стартера се чува познатото "цъкане",но ... до там... Изобщо не иска да "врътне" двигателя.Колата е Мареа Уикенд бензин 1.8.Моля за съвети и т.н.т... Ще съм Ви адски благодарен

Това не е проблем, пълно е със сервизи, които ще ти ремонтират стартера. Потърси.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
      Това не е проблем, пълно е със сервизи, които ще ти ремонтират стартера. Потърси.
      Лошото е,че стартера ми е ремонтиран и си "чука",ама след него е явно проблема...

Коментар

кола

Стартера не само трябва да чука ами ида върти .трябва на място да се чукне с нещо дървено да тръгне иначе трябва да се бута да запали та да иде до сервиз.Първо трябва да се видят жиците от акумулатора и самия акумулатор дори са се премери.Ако не се оправиш се обади .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

vasilisto написа:
          стартера ми е ремонтиран
          Колега, това че е "ремонтиран" съвсем не значи че не е в него проблема. Това което описваш е типичен проблем, и то точно в стартера. Ако си давал пари за "ремонт", отивай пак там да си търсиш правата.Ако пък искаш да се справиш сам, и търсиш съвет и помощ, то дай повече подробности. Какъв е бил първоначалния проблем, какво са му правили на стартера... какво точно се случва, чува ли се щракането на шалтера...
          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

nicko написа:
            vasilisto написа:
            стартера ми е ремонтиран
            Колега, това че е "ремонтиран" съвсем не значи че не е в него проблема. Това което описваш е типичен проблем, и то точно в стартера. Ако си давал пари за "ремонт", отивай пак там да си търсиш правата.Ако пък искаш да се справиш сам, и търсиш съвет и помощ, то дай повече подробности. Какъв е бил първоначалния проблем, какво са му правили на стартера... какво точно се случва, чува ли се щракането на шалтера...
            Да,колега.Чува се това "щракане" и то съвсем ясно.Първоначално проблема беше "от време на време".Бях хванал една цака - да връткам ключа бързичко и честичко и така палеше.После след като "обработиха" стартера си палеше от раз.Сега от известно време не действа и тази комбинация с ключа...Що се отнася до стартера - почистиха му четките и го смазаха...

Коментар

Колега провери си жиците добре,ако са наред хвани нещо по-масивно и удари стартера би трябвало да завърти,ако да значи залепва и не може да изхвърли бендикса.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
                Колега провери си жиците добре,ако са наред хвани нещо по-масивно и удари стартера би трябвало да завърти,ако да значи залепва и не може да изхвърли бендикса.
                Кофти е ,че не мога да видя стартера от горе,а от долу нямам възможност.Не съм много запознат с двигатели...То като вдигна капака и всичко под него е запълнено )Само да го "пипна" къде се намира точно - няма да има дърво ,а ще играе винкел ))))

Коментар

Сваляй стартера..сваляй бендикса и го разглобявай а винкело по главите на майсторите докато не ти върнат парите.
                  LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                  ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Като дадеш контакт чува ли се помпата да качва бензин.
                    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Колега, първо си изчести, намажи с грес и стегни клемите на АБ и масите на двигателя и купето. Премери си стартовия ток на АБ, и ако това не помогне си за ремонт на стартера. най вероятно котвата не отлепя. Щом сте ремонтирали стартера му огледай кабелите дали са стегнати като хората.Не му давайте съвет да чука по стартера щото точно на тоя двигател единствения вариант да се чука по стартера е след като е свален от двигателя. Колега, да си заварявал нещо скоро по колата, генерацията примерно?
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Riki888 написа:
                        Като дадеш контакт чува ли се помпата да качва бензин.
                        Да,чува се.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Колега, първо си изчести, намажи с грес и стегни клемите на АБ и масите на двигателя и купето. Премери си стартовия ток на АБ, и ако това не помогне си за ремонт на стартера. най вероятно котвата не отлепя. Щом сте ремонтирали стартера му огледай кабелите дали са стегнати като хората.Не му давайте съвет да чука по стартера щото точно на тоя двигател единствения вариант да се чука по стартера е след като е свален от двигателя. Колега, да си заварявал нещо скоро по колата, генерацията примерно?
                          АБ-то е на 6 - ток да убие 100 коня и 200 магарета.Да чукна на дърво ( за сега) клемите и кабелите са наред,както и масите и т.н.т...Днес за пореден път отворих капака и пак се заоглеждах като от филма за тримата глупаци... Лично аз бягам от всякакви видове електрожени и изобщо уреди за заваряване (имам лоши спомени).Също така никой не е заварявал нищо....Днес само успях да забележа,че отдушника на капачката за хидравликата нещо се е спекла и е текло (не много) от течността.Видя ми се че е капало и надолу по двигателя.Ама голям ужас - може да се бърка само с карфица при двигателя

Коментар

На мен ми направи този проблем един път на старата кола Темпра. Освен дебелите кабели до стартера има и едно мъничко кабелче. Не помня за какво беше, но от него идваше целия проблем. Бендикса изхвърля но не завърта стартерта. След като подмених цялата клема (30 стотинки) и докато не продадах колата не е имало проблеми.Дано и про теб се реши само с това!УСПЕХ!
                            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast
                            ----------------------------
                            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                            X