Привет на всички! Спрял съм се на Фиат Стило 2002г(края) , 3вр., 1.2 - 80к.с .. Някой има ли някакви впечатления от този мотор? Като за Стило чета и + и - , а обичайният отговор е "ти луд ли си Фиат?!" , но не смятам да се влиая от подобни , в повечето случаи необосновани мнения. Кажете как е този мотор ? Колата ще се кара предимно градско (Варна)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за Фиат Стило 2002г 1.2 -80к.с
Collapse
X
-
Конкретно този мотор ако не се лъжа го има и в Bravo. Сполучлив е, но като цяло е слаб за Bravo а за Stilo още повече. От друга страна пък щом ще се кара предимно градско...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Подкрепям мнението на колегата,че е слабичък мотора за купето на Стило.Иначе като здравина се справя много добре,но на това голямо купе този малък мотор ще ти гори като ламя.П.П.На мен приятелите ми също ми казваха преди две години,че съм луд като си купувах Бравото,а сега ми казваха,че съм пълен мазохист като вземах Алфата,е да ама аз друга кола освен италианска съм казал,че няма да карамAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
emzo написа:И да и не.Особено градско сравнено с 1.4 ще гори повече.Иначе пък има 6ст. ск. кутия.Ако го иска заради данъка малък мотор, смятам че оптималния вариант е 1.4I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Колега, като собственик на 2 бр. Фиат 1.2 16в двигател мога да кажа следното.Едната кола ми я блъснаха (Брава) и сега остана Браво-то на жена ми с този двигател.Много е малък двигателя.Включиш ли климатика колата върви тежко качва много разход....и все пак дори и без климатик зимата в града колата си гори около 9/100, което си мисля, че е доста голям разход за подобно двигателче.Извън градско.....какво да ти кажа ако я караш до 90 км колата гори 5.5/100....минеш ли обаче 100-120 разхода скача много....около 7-8 литра на 100 км...хем гори много хем не върви..това е за мен поуката от малкия мотор.Държим си го Бравото защото го кара жена ми предимно градско , но гледам, че и на нея й тежи малкия двигател особено като включи климатика.Причината да не я разкарам е защото съм си я стегнал и всичко е ок, но за мен лично дори и за градска кола поне 1.4/1.6 някакъв двигател защото все някога ще ти се наложи да излезеш извън града и като ти се наложи и да изпревариш ще ти се стъжни живота повярвай ми.Инъче от към надеждност двигателчето е добро.Пали при -20 градуса, ако му слагаш хубаво масло и не го прегряваш си върви и си пее нормално. Останалото е вече въпрос на лична преценка.Подръжката му е като на 1.6 имай предвид....така, че бих се замислил за малко по-голям двигател.Поздравипредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
глупости ама другия път.ака сравниш разхода на фиатски мотор с други марки горе-долу същата година ще видиш че надали има по-лаком мотор от фиатския.за здравина са здрави,като изключим 1,4 моно,но те пък са супер лакоми-достигат разход на 1,6 16в.колегата горе е прав че с включен климатик си инвалид на пътя.аз с брава jtd105 усещам леко спад ,а ти с 1,2 какво очакваш.
Коментар
-
Airfan написа:emzo написа:Тежко купе, климатик, по-високи обороти, за да върви .... така го мисля аз.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар