Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo/Стило-смяна резистора на вентилатора за парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo/Стило-смяна резистора на вентилатора за парното

Привет,Проблема се изразяваше в работещ вентилатор само на 4-та степен. При мен си бе от резистора който оправлява степените и се намира на самият вентилатор. Методите за да го смените са два: малко разглабяне, много мамата, и абсолютно терсене сменяне или.. повечко разглабяне ама да виждате какво правите. В моя случай комбинирах със смяна на поленов филтър. И така виновника за операцията:Който се намира тук:Сваляте болтевете маркирани в червено тук:И тук:След което с отверка внимателно изваждате ключа:Развивате болта:Внимателно освобождавате кората:Отваряте/разделяте снадката на антената и развивате маркираните болтове:Издърпвате много внимателно жабката, като откачате кабела на лампичката в ляво и жълтата букса не я разделяте ами отделяте от захвата и в жабката:Горната кутия за ръкавици излиза малко трудно защото седи като щтракната, бъдете предпазиливи все пак и не дърпайте зверски:Вече можете да работите спокойно:Сглабянето е по обратен ред, само внимавайте как ще прекарате антената обратно. Успех!
    Oт зората на моторизацията автомобилът е необходимост - само в България ни убеждават, че е лукс..

Да се включа и аз в темата ти .Мен ми изглежда че вентилатора ми и на 4 положение да е вкарва малко количество въздух. Филтъра на климатика е сменен този дето е до скоростния лост. Дали има на друго място друг филтър, или клапа която да не дава приток на повече въздух. С бутона за спиране и пускане на въздуха отвънка като дам да преобръща въздуха в самото купе ,пак така слабо ми духа от въздухоотворите .На КИАта нямам никакъв проблем ,даже и вентилатор не пускам защото си влиза свеж въздух в изобилие и без вентилатор. А при Стилото ми без вентилатор няма и помен на влизане на въздух отвънка. Така ли е при вашите Стила или да търся някаква повреда при мен .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Като за начало се убеди че ти работи нормално клапата за циркулация на въздуха-мнооого слабо място в колата и дори съм сигурен че при доста колеги е проблем.И като второ се увери в качеството на новият филтър който си сложил.Няма да споменавам марки,но аз лично както го купих един и го монтирах,така веднага го свалих и директно в коша.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
        Като за начало се убеди че ти работи нормално клапата за циркулация на въздуха.
        А малко акъл как да я проверя? За това ,че затваря външния и отваря само да циркулира тоя в купето съм я проверил и работи . То се усеща по духането . А филтъра е нов мисля че 18лв струваше но ще пробвам да го махна и да пусна вентилатора без него да видя ще има ли разлика . Благодаря .

Коментар

коцев написа:
          Да се включа и аз в темата ти .Мен ми изглежда че вентилатора ми и на 4 положение да е вкарва малко количество въздух. Филтъра на климатика е сменен този дето е до скоростния лост. Дали има на друго място друг филтър, или клапа която да не дава приток на повече въздух. С бутона за спиране и пускане на въздуха отвънка като дам да преобръща въздуха в самото купе ,пак така слабо ми духа от въздухоотворите .На КИАта нямам никакъв проблем ,даже и вентилатор не пускам защото си влиза свеж въздух в изобилие и без вентилатор. А при Стилото ми без вентилатор няма и помен на влизане на въздух отвънка. Така ли е при вашите Стила или да търся някаква повреда при мен .
          И при мен е така. Абсолютно същото. При 4-то положение на Стилото духа така както на Мареата на 2-ро. Вентилатора не работи ли имам чувството, че нищо не влиза. Клапата за рециркулация не я чувам да работи както при Мареата, но пък когато е включена външни миризми не усещам. Филтърът ми е нов.Някой има ли схемата за вентилация на Стило, за да се ориентирам по-добре кое къде е.
          Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
          Chevrolet Aveo

Коментар

Колега ,поне ти си от Стара Загора и EMZO ти е под носа . Свържи с него и момчето е в час със всичко по Стило. Не вярвам да ти откаже съвет и ако откриеш повредата пиши и ние останалите да се справим .

Коментар

Няма проблеми колата, Стилото разпръсква въздуха на повече места от Мареата и затова създава усещане за слаб поток.Клапата работи щом спира миризмите.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Моят филтър е FRAM. Само такива слагам, пробвах и с МАН. Тук фълтъра е 20е и все пише Mane in EU. Изглеждат ми наред, за това смятам че самото стило е .. с много лошо оразмерена вентилация. Дори аз самият мислех да пусна тема да питам дали така слаба е тази вентилация. При мен клапата си работи перфект, иначе ако и колата да е триврата зимата винаги малко след средата на прозорците гледано отпред назад започва да скрежасва и се чувства хладно назад в купето. Мислех че защото колата е 1.4 за това има слабо парно но съм карал и други марки 1.4 мотореткови с къде по-добро парно. Обмислях дори слагане на по-оборотен мотор или да опитам да сменя с такава турбина-мотор от мареа примерно.. но за сега имам повече проблеми с рейката
                Oт зората на моторизацията автомобилът е необходимост - само в България ни убеждават, че е лукс..

Коментар

Нямам проблем ни с парно ни с климатика ,но на вентилатора копчето трябва да все на най силно .

Коментар

emzo написа:
                    Няма проблеми колата, Стилото разпръсква въздуха на повече места от Мареата и затова създава усещане за слаб поток.Клапата работи щом спира миризмите.
                    Здрасти Емо,Не мисля, че Стилото разпръсква въздух на повече места от Мареата, дори бих казал на по-малко. Това е мое мнение.Аз нямам проблем с охлаждането и отоплението, но действително се усеща слаб потока на въздуха.
                    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                    Chevrolet Aveo

Коментар

Да, изключих, че Мареата има въздуховоди отзад, ами така са го направили ..... жабарите
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

изопщо не се сваля джапката има достъп като се свали капака към фитър копе резистора се вижда много добре не е нужно да се сваля цялата джапка има един винт с камък 5 отвиваш и го вадиш :D
                        fiat stilo jtd

Коментар

Working...
                        X