Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям разход

Здравейте, искам да попитам от къде идва този разход 19/100 газ fiat brava 1.8 16v :D 120км - 19литра газ. Преди зимата някъде 13, ама айде там не може да си я настъпваш. Възможно ли е този разход да е от настъпване... чак толкова... колата не е карана много време на климатик. Предложения нещо? Даже преди седмица намалихме газта
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

хм...

ееми как няма да дигне разхода ако я настъпваш и си карал с климатик ? :D :D засечи я като я караш с леко плавно подаване на газта до най-много 4х оборота само на 1-ва и 2-ра..3,4,5 с не повече от 3х оборота...без климатик ,грацко трябва да ти гори към 10-12/100 в София
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

аз под настъпване имам предвид газ до най-много 3-3.5хил. оборота и си сменям, само че по-рязко газта. 1път карах на климатик за малко на 2ра или 4та степен 5та с 90 и газ до дупка и не знам стрелките не мърдаха сякаш заковаха :D

Коментар

хм...

еми би трябвало по да върви тая колица с 90-да я настъпиш с климатик..то верно товари ама па чак толко ? .. на какво я караш? ако на бензин не е искала да отлепи от 90-сигурно имаш проблем..гледал ли си как са свещи? грешки дали има записани...ламбда сондата как е ?
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

GaTio2 написа:
          аз под настъпване имам предвид газ до най-много 3-3.5хил. оборота и си сменям, само че по-рязко газта. 1път карах на климатик за малко на 2ра или 4та степен 5та с 90 и газ до дупка и не знам стрелките не мърдаха сякаш заковаха :D
          провери си ламбда сондата..с тоя разход и вървеш .. може да не е читава ..
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Ами, да ти кажа точно тогава се ядосах и смених на бензин - разлика нямаше... даже брата се ядосва, че колата не върви като преди. Цял двигател сменихме - абсолютно същия като стария, но такава разлика чак... Скоро се очаква да я носим пак за друго и може да му кажем на майстора да погледне , Мерси! А други предложения? А иначе, вярно бяхме 5човека ама не мисля, да има толкова голяма разлика преди с 4 човека пак си вървеше, а климатика толкова много да отслабва не знам... Свещите са сменяни на скоро сложихме тоя новия - стар двигател и същата вечер ги сменихме. А и съм забелязал не набира като преди... сега е много по-мудно

Коментар

Огледайте въздуховодите за скъсано след дебитомера, почистете и дебитомера. Оная гъба махна ли я ?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

прочетох темата на колегата и сагата му с ремонта на колата............................................ .................................................. .................................................. .................................................. ................... успех.......

Коментар

Брата сега ще види едно момче за газта дето я бута. Гъбата питахме момчето вика, че нито той нито баща му я е слагал. Каза, че тази гъба се слага, защото някой път въздуха измества газта и колата гасне. Вика примерно засилиш и дадеш на свободна и колата гасне бяхме без гъба, обаче брата вчера вика, че колата изгаснала и май пак ще я сложи, а иначе момчето вика ако искаш без гъба прекъсваш връзката - махаш маркуча големия и така. Мерси :D

Коментар

Сега като се загледах кое е дебитомера, с това момче го гледахме той каза, че е добре. Не мисля, че беше мръсен - предполагам, че поне по мрежичката трябваше да има боклуци, а беше добре

Коментар

измери компресията на цилиндрите и кажи как е, и по възможност се заеми ти с нещата, че брат ти така като гледам не се справя

Коментар

Ами, честно казано така мисля да направя... само да взема аванса :D и ще отида веднага да се поразровя... Той изобщо не пита, само гледа пари да изкарва и да дава... сякаш ги има

Коментар

абе пич аз на теб казах ли ти къде да отидеш даси направиш колата. РУСЕ е твоето място. И за газта ти казах къде е Стойчо и при Людмил за двигателя ти казах къде е. Спрете да си правите експерименти с тоя кола това не е лада че да се чудите кък да я счупите. Разкарай тая гъба и ходи да ти настроят газта и да обърнат посоката на газовата струя. А на дебитомера не му гледай решетката тя е само да спира едрите парчета, свали дебитомера и развии с торк двата болта отгоре зада почистиш датчика но само го пръскай с някаккъв разтворител без да пипаш с нищо. Провери си и дросела как е и какъв ход има и го почистете с ацетон ако е необходимо.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мерси ще видя при първа възможност като се отворят финанси . А възможно ли е от спукано гърне знам ли да се обърква ламбдата? Или от спукано гърне само звука може да се промени?

Коментар

ако си с обикновена газова уредба, докато караш на газ, ламбда сондата все едно не съществува, изобщо не ти влияе на разхода на газ

Коментар

Working...
                              X