Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto HGT дали си заслъжава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto HGT дали си заслъжава?

Колеги както забелязвате нов и зелен кат ябълка съм. За това ще питам. Жената си е харесала Пунто HGT 13...... и няколко коня. Питането ми е: имали някакви детски заболявания и слаби места колата. Като гледам при покупката на какво да обърна внимание? Освен дали е блъскано или дали има ръжда. Нещо специфично за този агрегат и автомобил. Да отбележа пред модераторите изпозлвах търсачка! Благодаря ви предварително

Здравей колега,добре си се насочил,но на бензин или на газ ще се кара,ако е на газ не можеш да сложиш обикновена газова,понеже колекторите са пластмасови..Имам наблюдение над този модел.Като отидеш да гледаш чуй дали се е разтракал вариатора,щом си зелен ще ти обясня.Като запалите колата забележи дали трака като дизел първите няколко секунди.Иначе не са лош вариант,но ако му се раздава газ разхода се качва значително,но ако се котка е достигано 7.5/100 смесен разход като са 50/50(личен опит).Също така огледай тампоните на двигателя и ходовата част в какво състояние е.Успех.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Погледни за теч на масло отдолу между картера и скоростната кутия, чуи я за хлопане, гледай да има всички ключове, като я полиш пойскай да не е палена колата през деня, запали я на студен двигател за да чуеш вариатора.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колата 100% ще се газифицира (за мое съжаление). По ходовата част е ясно, че ще се разгледа. И че трябва да се пали на студено. Това за теча на масло м/у двг и скоростната е полезно както и за перката. Тракането на клапаните е от слабо налягане в маслената система или гадно масло предполагам. А тракането на перката какво значи? От къде идва този проблем и сериозно ли е? Ако някой даде още хинтове ще съм много доволен . Преди карах Г2 1.8 16v от него мога да си извадя някои изводи, но Фиата и ФВто са коренно различни и за това търся мнения и съвети за детските болести на таз кола. А защо да има всички ключове???

Коментар

Страдат от скоростна кутия, особенно ако е напъвана много. Видиш ли тунинг по нея бягай далече, гаранция че е мъчена.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            Страдат от скоростна кутия, особенно ако е напъвана много. Видиш ли тунинг по нея бягай далече, гаранция че е мъчена.
            Значи, мойта дето толко съм вложил в нея и съм си я направил така, че да ми харесва на мен направо да я хвърлям на боклука Колега, общо взето колегите са ти казали какво да гледаш, съвсем скоро, преди 2 дни разбрах, че цепят и алтернатор, но общо взето смяната му излиза към 120лв.Горния десен тампон на двигателя ако е скъсан също около 100-110лв излиза.Ако от 1-ва към 2-ра във високи обороти ти прихърква може да се закючи, че е юркана, най вероятно ще си за смяна на синхронизатори.При мен за 4 години каране общо около 40 000км по окачването съвсем скоро смених ляв носач, защото само шарнир не се смяна върви комплект - 90лв и накрайник, че и той се беше разстропал - някъде към 20лв.Ако вариатора се е разстропал ще го чуваш и на загрял мотор не само на студен, както е и при мен, но като свалях главата за ремонт се оказа, че вариатора си е много добре и спестих едни 300лв за покупка на нов, а и до сега не съм чул някой да си е счупил мотора от тракащ вариатор Колата си вози твърдо и за дълъг път не е много подходяща особенно по наще хубави пътища, иначе за градско си е една малка стреличка Карам на газ вече над 30 000км и нямам никакви проблеми, редовна смяна на филтри през 10-15 000км и задължително газов инжекцион, разхода е почти като на бензин, ако се минават по 10 000 км на година, горе долу за толко ще си го избиеш и после се пести, спрямо карането на бензин За момента в бързината за това се сещам, ако има нещо друго питай ... ааа пита за ръжда, по принцип мисля, че на купето му дават гаранция против ръжда 10г., тоест може да се огледаж дали не е тръгнала да се олекотява вече, като бързите опели
            punto HGT

Коментар

Щях да забравя, огледай всичко що е ЕЛЕКТРИЧЕСКО дали работи, прозорци, огледала, фарове, стопове, мигачи, аварийки, халогени, светлините за мъглата, подгрев на задно стъкло и т.н., защото не се славят с добра ел. инсталация и често горят разни крушки, което не е толко скъпо и сложно за отстраняване, но дразни
              punto HGT

Коментар

Да аз направо забравих за ел.инсталацията,също така искам да допълня колегата Дидич,че има и ремонтен комплект на вариатора за скромната сума от 15лв.Лошото е,че се сваля ангренажа.Като пробваш стъклата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги смъкни и двете до долу и после пак до горе няколко пъти,защото колегата ми си купи същото Пунто преди 3 месеца и дясното му стъкло се смъква само до средата.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                X