Момчета закъсах го с бензиновата помпа на фиаткатаНякои ако е купувал може да си каже мнението каква марка да търся колко струва от къде и тн.А и збравих да питам колко трябва да е налягането на помпата?Фиата е Типо 1.6 двувалка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинова Помпа за Фиат Типо
Collapse
X
-
Re: Бензинова Помпа за Фиат Типо
Mitko написа:vld написа:Момчета закъсах го с бензиновата помпа на фиаткатаНякои ако е купувал може да си каже мнението каква марка да търся колко струва от къде и тн.А и збравих да питам колко трябва да е налягането на помпата?Фиата е Типо 1.6 двувалка.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
peter написа:Имам Типо 1.4, карбуратор, Януари 1993г. Може би при мен бензиновата помпа е по-различна, или аз съм си взел "куча" марка, обаче преди 2 години си я смених сам и ми се струва, че цената беше далеч по-ниска. Не я помня, но изобщо не ми направи впечатление, което означава че е струвала под 50 лева.Междувременно чудя се какво толкова има в тази бензинова помпа, че струва толкова много пари? И няма ли вариант ако някаква механична част се е износила да си направиш нова при стругар?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
vld написа:.........А и збравих да питам колко трябва да е налягането на помпата?Фиата е Типо 1.6 двувалка.peter написа:............Междувременно чудя се какво толкова има в тази бензинова помпа, че струва толкова много пари? И няма ли вариант ако някаква механична част се е износила да си направиш нова при стругар?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Mitko написа:За помпа не е от значение налягането а дебита. Двувалката иска към 90л на час, ако не се лъжа. Иначе налягането в системата трябва да е 1 бар
Коментар
-
Така, възстановяване на инжекционна помпа, в зависимост от повредата е възможно да се направи, но не го препоръчвам! Временно решение. Моята помпа(която не се различава по нищо от помпата на всеки атмосферен Фиат с многоточково впръскване) работи при максимално налягане 7 бара и дава 120 литра/час дебит при напрежение 12 V, подавано на електродвигателя. Налягането на подаваното към инжекторите гориво се регулира от регулатор на налягане в горивния колектор, според натегнатостта на регулиращата пружина. Двигател 183А1.000
Коментар
-
Бенз.помпа
Когато купих Фиата в един сервиз ми казаха,че помпата ми е свършила и ми предложиха да ми сложат с/у 250 лв.Стори ми се множко и потърсих друго решение.В един вестник намерих обява за ремонт на помпи за инжекциони.Обадих се и те ме помолиха да си сваля помпата,защото фирмата им се намира извън София.Човекът след това дойде до вкъщи и взе помпата.След 3 дни ми се обади и ми каза,че след теста помпата е в ред-дава налягане 2.8 бара,така,че няма нужда от ремонт и ми я донесе пак в къщи.Платих 5 лв. за разкарването и теста и си я сложих отново.Ремонта щеше да ми струва около 50 лв. със 6-месечна гаранция. Така че,колега vld,ако искаш се обади там.Телефона е 0887412525.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Mitko написа:vld написа:Mitko написа:За помпа не е от значение налягането а дебита. Двувалката иска към 90л на час, ако не се лъжа. Иначе налягането в системата трябва да е 1 бар
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар