Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с хидравликата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с хидравликата

Здравейте Колеги Искам да Ви попитам: Нормално ли е хидравликата на колата да вие (тихо) дори когато колата стои на място и воланът не се върти т.е. само е запалена? Някой да има подобен проблем? (става въпрос за Пунто 94г. 1.6 ако има значение :D )
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

без да навиваш волана не е нормално. митко ти каза какво може да е
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Започни проверката с маслото.
      BRAVA 1,4 12V
      Nissan Navara

Коментар

Благодаря ВиОтне ми 1 месец да се разкарвам по псевдо майстори без ефект, но накрая ми го оправиха!!!
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Какво излезе дай малко инфо
          HONDA I-VTEC

Коментар

От един два дена и мойта взе да вие слабо мамка и... маслото е сменено преди 15000 км ... Май ще трябва да се насочвам към майстор по помпите, давайте акъл къде?
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
              От един два дена и мойта взе да вие слабо мамка и... маслото е сменено преди 15000 км ... Май ще трябва да се насочвам към майстор по помпите, давайте акъл къде?
              И аз съм така като теб. Вие си слабо, но няма страшно - имало и по-тежки случаи. Така щяло да изкара доста ми каза един "мастор", бил съм в начална фаза вика. Иначе ту се чува много, ту малко и никак - странна работа.

Коментар

Колеги, и моята хидравлика вие дори и без да пипам волана. В карйно ляво и крайно дясно повече, за което съм съгласен че е нормално, но в купето сервото се чува повече от двигателя, което силно ме притеснява. За 4000 километра, откакто карам колата няма загуба на течност, и от три места ми казаха да си карам спокойно. Това ме кара да си спомня момента, когата с предишната кола (Форд Сиера) отидох при "майстор" за едно странно тракане, и той ми каза че е отпусната верига и е нормално за тая възраст на мотора, и "да си карам спокойно". Два месеца по-късно се оказа че е лагер на биелата, която скъсах по пътя към морето и освен нея счупих блока, картера и коляновия вал. По тази причина сега карам Фиат. Малко се отплеснах, искам да сменя хидравличната течност, тъй като нямам предства кога и дали изобщо е сменяна. Въпроса ми е, може ли да стане без ходене в сервиз, и ако да, откъде се източва старата? Има ли някаква тънкост, коята трябва да знам при смяната? Благодаря предварително

Коментар

Оказва се че проблема с хидравликата не е нещо непознато за FIAT.И при мен нещата седят така.Вътре в купето се чува така сякаш се возиш на тролей.Вече втора година е така.При отворен капак шумът се чува наистина от помпата и установявам че волана става по тежък с течение на времето.Много мнения по въпроса но никой не казва как се е справил с проблема.
                  TEMPRA 1.6 SX

Коментар

помпа на хидравликата

Ами то и на някои нови коли се чува повече от необходимотопри мен се чува повече като завиваш много то проблема трябва да се реши със смяна на нова помпа или ремонт на старата незнам колко е удачно - ефективно.но щото може и да кара така не всеки се наема да прави този ремонт.
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

didodi написа:
                      Вътре в купето се чува така сякаш се возиш на тролей.
                      Много точно го каза.

Коментар

Working...
                      X