Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.1 или 1.2 sporting

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto 1.1 или 1.2 sporting

Помагайте колеги кой модел да избера.Досега съм нямал пунто преди карах темпра и бях сравнително доволен.Главно искам икономия на гориво гледах тези мотори 1.1 55 че за много икономични с разход 5.2/100 извънградско 6.5 смесен,а после като видях Пунтото спортинг 1.2 86 коня много ме зариби и разхода който му дават е малко повече 5.5 извънграда и 7 смесен. Дали е така и кажете си мненията просто съм раздвоен и незнам кое да избера ?

Що за въпрос, естествено че 1,2 мани разсхода ми да знаиш и как върви, въобще нямат нищо общо двата.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Старият спортинг в града е голям хищник - 9-ка за нищо ги няма
      Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
      Punto GT 1.4 Turbo '99
      Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

mr_none написа:
        Старият спортинг в града е голям хищник - 9-ка за нищо ги няма
        то пък 1.1 как ги има за нещо и двата мотора не са от икономичните, особенно ако крака ти е по тежък и скорости от 120-130 ти се струват ниски. Не се лъжете по малкия мотор че е икономичен, почти винаги не е икономичен, особенно ако слизате от по голям мотор.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да бе да не бил икономичен малкия мотор... той затова е малък за да не гори и да не върви а големия си е голям за да върви и да гори повече... няма филм да върви и да не гори както и обратнотоДавам обяснение с чист пример с моето Пунто... 1.1 55к.с. ден вчера Шел Силистра - газ догоре, Шел Русе -газ догоре: 120км изминато разтояние за час и половина /нормално каране без да настапвам/ 7.40 литра и 8.36 стотинки на колонката в Русе /на 1.13 цена на газ-а/ излиза че за 1000км ако си караш нормално 90-100 извън града ще изгори по-малко от 80лв в пари за газ. Извън града 6 инещо до 7 газ го сложете в града 8 до 9 това лятото, зимата литър нагоре.... Извода е че който може да си позволи нека кара Хамър с 30/100 бензин който не кара като мен един от най-икономичните варианти за лека кола всеки сам си преценява лощото е че някой немогат да преценят и после като си купят кола немогат да я карат толкова заради разход а аз например си откарах за 2-3 години отвсякаде... това е положението колеги Малкия мотор е по-икономичен за сметка на вървенето с което трябва водача да се съобразява за да е малък и разхода !

Коментар

Andro_ написа:
            ... Малкия мотор е по-икономичен за сметка на вървенето с което трябва водача да се съобразява за да е малък и разхода !
            ... и като го настъпиш харчи като за 1,8 за това по добре по голям мотор , тъй и тъй и двата мотора са в по малкия данък ако съм аз задължително бих се спрял на спортинга.За сравнение, вчера се прибирах от Самоков за София, по борд комп ми показваше 20км/л, демек 5/100км. , ама къде са 55к.с., къде са 131к.с.
            punto HGT

Коментар

Andro_ написа:
              Да бе да не бил икономичен малкия мотор... той затова е малък за да не гори и да не върви а големия си е голям за да върви и да гори повече... няма филм да върви и да не гори както и обратнотоДавам обяснение с чист пример с моето Пунто... 1.1 55к.с. ден вчера Шел Силистра - газ догоре, Шел Русе -газ догоре: 120км изминато разтояние за час и половина /нормално каране без да настапвам/ 7.40 литра и 8.36 стотинки на колонката в Русе /на 1.13 цена на газ-а/ излиза че за 1000км ако си караш нормално 90-100 извън града ще изгори по-малко от 80лв в пари за газ. Извън града 6 инещо до 7 газ го сложете в града 8 до 9 това лятото, зимата литър нагоре.... Извода е че който може да си позволи нека кара Хамър с 30/100 бензин който не кара като мен един от най-икономичните варианти за лека кола всеки сам си преценява лощото е че някой немогат да преценят и после като си купят кола немогат да я карат толкова заради разход а аз например си откарах за 2-3 години отвсякаде... това е положението колеги Малкия мотор е по-икономичен за сметка на вървенето с което трябва водача да се съобразява за да е малък и разхода !
              Вярваш или не ,карам Кордоба 1.6 101 коня и гори същото...Ама и не върви като Пунто 1.1...Пазарджик-Пловдив ,като в Пловдив съм въртял доста ,изгори точно 9 кинта газ...По километраж съм навъртял точно 118.7 км...Не вярвам ,че за 60 стотинки ще ми кажеш ,че е по-добре да карам 1.1...ПП:Към автора на темата:Взимай Спортинга...Като тръгнеш по планина да караш ще разбереш защо...
              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Не се лъжи че малкия гори по малко, та якупчина желязо си е едно и също тегло и с малкия и с големия и си иска енергията да се движи. Ако малкия гори по малко то е незначително но пък за сметка на тва върви значително по малко просто не си струва компромис. А и да сравняваме 16 клапанов с 8 си е малко....... Вземаи спортинга , поне веднъж да го настъпиш ще му се изкефиш, пък оня и да го настъпваш все тая, като в будна кома е

Коментар

Sporting не се лажи с 1.1 дори и 1,2 75к.с спортинга сие спортинг стига да е читав и не искамда се изхвърлям но според мене двигателят е мн корав издържа на мн гъгч а като разход поне примене на дълго като съм го засичал Каспичан Свищов 200км смесен разход м/у 5/6 бензин със скорост 100/130 км/ч на газ със същото каране даже и по-бързо поради ниската цена на газта 7 на 100 и е засичано без пускане по инерции и всякакви такива глупави икономии Такаче колега нему мисли купуваи ако е читав разбира се

Коментар

Тои вече е купил, виж колко време го нема

Коментар

Малкият мотор не ли затова малък-за да гори по-малко.В противен случай щяха да правят само големи мотори.така и така няма разлика в горенето,а само във вървенето.
                      Fiat 1.4 12V
                      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                      Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                      Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Има и други фактори, големия мотор като първоначално закупуване е по скъп от малкия, по скъпа поддръжка, по големи данъци и такси. Разликата в горенето не е осезателна при един и същи стил на каране на двата мотора, е големия те предизвиква да го настъпваш от там и разсхода става по значителен. Но теглото на колата с малкия и големия е различно само заради по тежкия голям мотор. Демек енергията за да се движи тая кола е една и съща + още малко за тежеста на големия и + още малко заради собственото му съпротивление От там и разликата в разсхода Но големия мотор винаги е за предпочитане ако няма просто да се предвижваш в града. За извън града пък да не говорим. Конкретно при въпроса на колегата не може да се каже че 1,2 е голям мотор сигурно е почти на еднакви килограми с 1,1 но е по съвършен и модерен от тук и повечето му коне които все пак искат да се харнят с малко повече, но разликата си струва, сигурен съм че ако решиш д аго караш икономично ще гори еднакво с 1,1 да не кажа и по малко

Коментар

Малкият бензинов мотор може да даде доста по-нисък разход извън града. Примерно този 1.1 сигурно може и до 4 да падне с икономично каране 80-90, което е непостижимо за 1.6 и нагоре. Говоря малко наизуст, защото си зависи от конкретният модел. Имах аналогичният на фиеста(1.1 моно 55) и това си беше постижим разход, докато в града отиваше на около 9, демек двойна разлика и нагоре. Големиете двигатели не дават чак такава разлика при нормално каране, като градското е съизмеримо, а извънградското непостижимо за по-големият мотор.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ще дам и моето скромно мнение,и съвет 1.2 60к.с е идеалната градска количка,с разход лятото към 7 л на 100. на извън градско под 5л пада тествано е многократно. Стига колата да е в перфектни кондиции.160 без проблем си ги държи. Със гуми 155-70-13. и това има значение. За спортинга разхода ще е по голям определено,ще искаш да му сложиш едни лети джантета 15 ки 185 гума и хоп 9 л в града ше ги барне,с лекота.Но пък ако има клима спортинга и е читаво скачай в него.
                            FIAT PUNTO 1.2MPI-95г
                            Alfa Romeo 147 jtd - 02г

Коментар

да дам и моето мнеиние защотот ги имам и 2та моторта ТВЪРДО 1.2 16в !!!!!!!!!!!!!!!!и 2та мотора са читави.. 1.1то още ми седи в гаража но просто не издържах ! аз го настъпвам то не върви и гориииииииииии !!! градско с напън ми е стигало и до 10 иначе около 7.. Спортинга е с абсолютно същия разход! не гледай какво дават по каталози.. същотото ми гори и извън градско и градско а вървежа срещи 1.1то е огромна разлика !
                              Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Working...
                              X